Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Hoe werkt Diamond Painting?

Hoe werkt Diamond Painting?

Diamond Painting is dé hobby van dit moment. Het is niet alleen heel leuk om te doen, maar werkt ook nog eens rustgevend. Daarnaast heeft Diamond Painting veel verschillende collecties. Denk daarbij aan prints met dieren, bloemen, landschappen of zelfs een Diamond Painting met jouw eigen foto! Natuurlijk wil je zo snel mogelijk aan de slag met jouw kunstwerk. Maar hoe werkt Diamond Painting eigenlijk? De onderstaande instructies vertellen je precies hoe je moet beginnen en waar je op moet letten voor een fantastisch eindresultaat. Ben je er klaar voor?

 

hoe werkt diamond painting?

Wat zit er in een Diamond Painting Pakket?

Om goed van start te kunnen gaan, is het handig om te weten wat er allemaal in jouw Diamond Painting Pakket zit. Hieronder vind je een overzichtelijke materiaallijst:

 • Diamond Painting Pen: hiermee pak je de steentjes op uit het bakje waardoor je ze eenvoudig op het doek kunt plakken.
 • Diamond Painting Pincet: hiermee kun je steentjes oppakken of verplaatsen. Bijvoorbeeld als je ze wat rechter op het doek wilt drukken.
 • Wax: de wax heb je nodig om de steentjes aan de Diamond Painting Pen te laten plakken. 
 • Steentjes: de steentjes plak je met behulp van de pen op het doek. Ze bevatten een nummer dat overeenkomt met een bepaalde plaats op het Diamond Painting doek.
 • Bakje: met het bakje houd je steentjes van één kleur bij elkaar en kun je ze eenvoudig sorteren.
 • Diamond Painting Canvas: dit is het doek met de door jouw gekozen print waarop je de steentjes gaat plakken.

Wil jij goed van start gaan? Bestel het Diamond Painting pakket dan vandaag nog met gratis verzending. Bestel het Diamond Paintings Pakket

 Stap-voor-Stap Diamond Painting

Natuurlijk wil je het liefst zo snel mogelijk beginnen met jouw net binnengekomen Diamond Painting. Toch is het goed om een aantal voorbereidingen te treffen. Zo kun je straks lekker ongestoord bezig zijn met deze leuke hobby. Aan de hand van dit stappenplan weet je precies welke volgorde je moet aanhouden, en kun je direct aan de slag. 

 1. Zorg voor een stabiele ondergrond die ruim genoeg is voor jouw Diamond Painting. Het is tevens fijn als dit een plaats is die je voor een bepaalde tijd ongestoord kunt gebruiken. Daardoor hoef je jouw spullen niet telkens weer op te bergen. Een bureau, eet- of keukentafel met voldoende verlichting is vaak een prima basis.

 2. Pak de doos voorzichtig uit en leg alle producten op tafel. Rol het canvas uit en bepaal met welke kleur steentjes je graag wilt beginnen. Onderaan beginnen is het meest ideaal. Plaats deze diamantjes vervolgens in het meegeleverde bakje.

 3. Verwijder een stukje van het plastic dat over het canvas doek zit. Verwijder nooit meer dan de ruimte die je nodig hebt om te plakken. Pak de pen op, doop het puntje in de meegeleverde wax en druk deze vervolgens op het ronde gedeelte van het steentje.

 4. Plak het steentje nu op de juiste plaats op het canvas doek. Kijk goed of het cijfer op het doek overeenkomt met het cijfer op het steentje. Je gaat zo door tot alle steentjes op zijn en jouw Diamond Painting af is.

3 Diamond Painting Tips

 • Laat de plastic laag over jouw Diamond Painting zo lang mogelijk zitten. Deze laag beschermt jouw doek namelijk tegen vocht en stof waardoor de steentjes goed blijven plakken. Verwijder het stukje plastic van het gedeelte waar je aan wilt werken. Werk altijd van onder naar boven.
 • Werk met één kleur tegelijk. Daardoor hoef je niets steeds te wisselen tussen de steentjes, voorkom je fouten en behoud je het overzicht.
 • Leg de steentjes met de vlakke kant naar boven in het bakje. Daardoor kun je de steentjes straks makkelijker oppakken en gaat het plakken sneller.

Benieuwd naar meer tips? Lees dan onze blog waarin Diamond Painting fans hun beste tips met je delen! Lees het artikel hier

Hoe nu verder?

Door het lezen van dit artikel ben je klaar voor het echte werk! Wil je ons aanbod bekijken? Bekijk dan onze collections pagina. Kies je liever jouw eigen persoonlijke painting? Kies dan voor een eigen foto painting.

Gratis Verzending V.A. €20,-

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x