Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

7 Handige Diamond Painting Tips

7 Handige Diamond Painting Tips

7 Handige Diamond Painting Tips

Diamond painting is een leuke en ontspannende hobby. Wil je hier nog meer plezier uit kunnen halen? Volg dan de onderstaande tips voor diamond painting. Je kunt ze direct toepassen en maken het werken aan de diamond painting een stuk eenvoudiger.

  1. STEENTJES BEWAREN IN EEN OUDE EIERDOOS

Om een perfect overzicht te houden van je steentjes, is het handig om deze op te bergen in een leeg eierdoosje. Afhankelijk van het aantal steentjes dat je hebt, kun je kiezen voor een eierdoos met 6 of zelfs 12 vakjes. De doos is goed af te sluiten. Door de uitsparingen blijven de zakjes met steentjes goed van elkaar gescheiden.

  1. DE JUISTE KLEUR BIJ HET JUISTE NUMMER

Tijdens diamond painting heb je met redelijk wat kleurtjes en nummers te maken. Niet zo vreemd als je soms het overzicht een beetje kwijtraakt. De juiste kleur op het juiste nummer plakken is wel belangrijk. Plak daarom een strip steentjes en de bijbehorende nummers aan de rand van je schilderij. Zo kun je in één oogopslag zien welk steentje waar hoort.

  1. STEENTJES SORTEREN EN ZAKJES MARKEREN 

Als je begint met diamond painting, kan het handig zijn om de steentjes eerst op kleur te sorteren. Dat scheelt een hoop zoekwerk. Daarna kun je het zakje met de steentjes voorzien van het juiste nummer met een watervaste stift. Zo weet je altijd precies welke steen bij welk nummer hoort.

  1. EEN STABIELE ONDERGROND

Een stabiele ondergrond is van groot belang als je gaat diamond painten. Zo kun je de steentjes namelijk goed aandrukken en recht op het nummer plaatsen. Als je even geen stabiele en vlakke ondergrond voorhanden hebt, kunt je ook een grote snijplank gebruiken. Zet je canvas vervolgens goed vast op de plank met bijvoorbeeld schilderstape. Dit beschadigd het doek niet en zo hou je een goede grip tijdens het plakken.

  1. GEBRUIK EEN MULTI TOOL PEN 

Voor diamond painting zijn er speciale pennen beschikbaar waarmee je een steentje makkelijk op kunt pakken. Deze bestaan ook voor meerdere steentjes. Dit is bijvoorbeeld erg handig als je grote vlakken steentjes in dezelfde kleur moet plakken.

  1. BEGIN MET EEN GLAD CANVAS

Als je net in het bezit bent van een diamond painting, kan het zijn dat het canvas nog niet helemaal recht is. Plaats het doek daarom voor één nacht onder een matras of een ander zwaar voorwerp. Dit is meestal voldoende om het canvas mooi glad en egaal mee te kunnen krijgen wat een stuk prettiger werkt.

  1. MAAK DE STEENTJES MINDER STATISCH

De steentjes die gebruikt worden bij diamond painting kunnen soms een beetje statisch zijn. Daardoor kun je ze moeilijker pakken en blijven ze makkelijk overal aan vast kleven. Een antistatisch doekje voorkomt dit. Leg de steentjes daarom voor of tijdens het sorteren of plakken op het doekje.

Bekijk hier onze Diamond Paintings!  

comment {0 reacties

A
AnnZaal in t Veld calendar_today

graag zou ik nog een zakje nummer 3865 van u kopen

S
Sandra Pauwels calendar_today

Ik gebruik bollen voor paiting maar er zijn wel regelmatig paar bij die misvormd zijn in al mijn kleuren van 1tot 8 als A tot zet Z en paar van die speciaal tekens en je kunt ze niet bij bestellen niet handig wat als je niet toe komt ????

laat een reactie achter

Gratis Verzending V.A. €20,-

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x