Creatief met je overgebleven steentjes!

Omdat wij altijd zorgen voor voldoende steentjes, blijven er nog wel eens wat steentjes over na het afmaken van een Diamond Painting. Zonde om weg te gooien natuurlijk..

Er zijn natuurlijk ontelbare dingen die je met je extra diamantjes kunt doen, doe hier inspiratie op voor een leuk doe-het-zelf knutselproject!

1. Maak je eigen verjaardagskaarten met diamonds! Een zelfgemaakt kaartje ontvangen is natuurlijk al geweldig, maar je kunt ze nu nóg specialer maken door er je overgebleven steentjes op te plakken. We zien dit af en toe voorbij komen van klanten, het leukt elk kaartje op! 

 

Hier een leuke tutorial voor het maken van een eigen kerstkaart!

Iets minder creatief? Wij verkopen ook erg leuke Diamond Painting kaarten om thuis te maken!  

2. Gebruik je steentjes om je diamond painting tools mee op te vrolijken! Beplak je opbergdoosjes, of gebruik je overgebleven steentjes om de standaard pen mee te vullen om hem wat op te leuken :)

3. Of maak deze super leuke vogelhuisjes! Zo trek je alle vogels uit de buurt aan. En het staat heel vrolijk voor op je balkon of in de tuin. 

4. Saaie, doorzichtige theelichtjes worden een stuk leuker met wat gekleurde diamonds erop! Ook een super leuk effect wanneer het kaarsje aan staat en het licht 's avonds tussen de steentjes door schijnt!

 theelichtje diamond painting  

5. Kijk deze super-hippe onderzetters! Tip: maak ze alleen voor glazen, pannen onderzetters worden te heet waardoor de steentjes kunnen smelten!

6. Maak elke werkdag een stukje leuker door het opvrolijken van je kantoorartikelen! Beplak een pennenbakje of maak een waar kunstwerk van je notitieboekje of agenda. Om inspiratie op te doen kun je vast onze designs notitieboekjes bekijken. Hier ook een leuke tutorial voor het pimpen van een notitieboekje.

7. In principe kun je alle vlakke ondergronden beplakken met steentjes, als je maar goede lijm of dubbelzijdig plakband hebt. Zo kun je alle effen artikelen ontzettend opvrolijken met de leukste kleurtjes, zoals deze bewaardoosjes en theedoos. Prachtig niet?

   

8. Tissue-boxen zijn ook erg geliefd om op te vrolijken. Karton of hout, het ziet er sowieso mooier uit met diamonds! 😍

 

9. Of maak leuke decoratie voor in huis nóg leuker met een 5D special effect door diamond painting steentjes toe te voegen! Super leuk toch?

10. Geen zin in kliederwerkjes met dubbelzijdig tape of lijm? Je hoeft de steentjes niet op te plakken! Ze kunnen ook prima dienen als decoratie als ze los in een pot zitten. Door de verschillende kleurtjes direct een vrolijk resultaat!

11. Vind je het leuk om zelf dingen te knutselen met kerst? Naast kerstkaarten kun je je overgebleven steentjes ook gebruiken om saaie kerstballen een stuk vrolijker gemaakt. Een leuk knutselwerkje met de kinderen wat niet zo precies komt :) 

Wisten jullie dat wij naast kerstkaarten en paintings ook allerlei andere kerstartikelen verkopen? Bijvoorbeeld ornamentjes in rood en gekleurd en ook deze prachtige kerstballen!

12. Geen ruimte meer om je paintings op te hangen? Je kunt ook gewoon je hele painting op een voorwerp plakken, zoals een klant heeft gedaan met haar painting op deze prullenbak. Een super artistiek resultaat, toch? 

13. Of ontwerp je eigen Diamond Painting! Dit is een tikkeltje ingewikkelder, dus raden we alleen de ervaren painter aan. Hier hebben we een aparte blog over geschreven, lees hem hier! Let op: dit vergt een erg precieze hand en een grote dosis creativiteit.

We zijn super benieuwd naar wat jullie nog meer hebben bedacht. Deel jullie creaties in de comments. Want weggooien = zonde, en slecht voor het milieu!


10 reacties


 • christine

  Wat gebruik ik als onder grond voor de over gebleven steentjes


 • Annet

  Ook mijn vraag gaat over hoe je de overgebleven steentjes ergens op plakt, of eigenlijk met wat voor lijm, of zijn hier dubbelzijdige lijmvellen voor te koop?


 • W.vedder

  Steentjes over hoe plak je die ergens mee op
  Is er een plakrol van?


 • Nieke

  Met mijn overgebleven steentjes heb ik een pennenhouder (gemaakt van een pringlesdoos) gedecoreerd!


 • Jannie Tybout

  Heel leuke voorlichting maaaar hoe kom ik aan lijm om iets te beplakken

  Vr gr Jannie


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd