Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Je eigen painting ontwerpen!

Je eigen painting ontwerpen!

Veel steentjes over? Ontwerp je eigen diamond painting!

Wanneer je op Diamond Painting Wereld een painting besteld, wordt op de canvas een duidelijk plattegrondje gedrukt die aangeeft waar elk steentje moet komen te liggen.

Wie zegt dat je niet je eigen diamond painting kunt ontwerpen? Tijd voor een leuk knutselprojectje! 

 

Benodigdheden:

  • een voorraadje overgebleven diamond painting steentjes;
  • een diamond painting pen, wax, schudbakje en een pincet (deze zitten standaard in ons starterskit);
  • een blanco canvas, te koop in onze webshop!
  • doorzichtig dubbelzijdig tape, niet te dik (ook te koop bij de hobbywinkel);
  • een grote dosis creativiteit!

1. Neem een leeg canvas doek.

2. Maak een mooie tekening op het canvas doek. Leef je uit! Je kunt dit lekker uit de losse pols doen, of wat strakker te werk gaan met een liniaal (dit maakt het wel makkelijker de steentjes netjes neer te leggen). Iets bestaands of abstracts? Alles kan, het is jouw diamond painting!

Nu moet je de keuze maken: wordt het een full diamond painting (dus bedek je het gehele oppervlakte met steentjes), of plak je de steentjes enkel op bepaalde plekken en laat je de rest van je kunstwerk open?

In het geval van een full diamond painting, hoef je niet met kleur of verf te werken tijdens het ontwerpen, omdat de steentjes die je later opplakt voor kleur zullen zorgen. Wanneer je de steentjes enkel op bepaalde plekken zult plakken, raden we je aan om de overige stukken mooi te verven of in te kleuren!

Een voorbeeldje van een gedeeltelijke, zelf ontworpen diamond painting!

Info] Diamond painting, wie nog meer? • Bokt.nl

3. Plak vervolgens het dubbelzijdig tape op de stukken waar je de steentjes later zult plakken! Wanneer het een full diamond painting wordt, is dit makkelijk. Dan plak je de stroken tape over de gehele lengte van de painting. Het maakt niet uit wanneer ze niet helemaal naadloos aansluiten. Bij een gedeeltelijke diamond painting komt het wat preciezer, omdat je enkel op bepaalde plekken tape wilt plakken. Op sommige plekken zul je het tape wellicht iets bij moeten knippen!

4. Plakken maar! Plak nu de door jou uitgezochte kleuren steentjes op het dubbelzijdig tape, zodat ze op het canvas blijven kleven. Dit is een erg precies taakje. Zorg dat de steentjes recht en strak naast elkaar komen te liggen voor het mooiste resultaat!

* Wanneer je het werken met dubbelzijdig tape niet prettig vindt, kun je ook secondelijm gebruiken. Knijp dan een kleine hoeveelheid lijm uit het tubetje op de plek vlak voor je het steentje gaat plakken. Of, misschien nog wel beter, een blanco canvas bestellen bij Diamond Painting Wereld!

Hier nog een leuk filmpje van het maken van je eigen diamond painting ter inspiratie!

 

We zijn super benieuwd naar jullie creaties! Deel ze hieronder of op onze Facebook pagina

Binnenkort meer ideeën voor het gebruiken van overgebleven steentjes!

 

Tip: omdat het ontwerpen en beplakken van een eigen painting veel precisie vereist, raden we beginnende painters dit niet aan! Er is geen raster op de canvas aanwezig die aangeeft waar de steentjes precies moeten komen te liggen, wat veel paintersinzicht en een strakke hand vereist!

laat een reactie achter

Gratis Verzending V.A. €20,-

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x