Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

How to: lichamelijke klachten door het diamond painten voorkomen

How to: lichamelijke klachten door het diamond painten voorkomen

Allereerst willen wij, van Happy Painting, je natuurlijk een fantastisch nieuw jaar wensen. 

De eerste dag van januari is de dag waarop alle goede voornemens van start gaan: mensen gaan massaal naar de sportschool, willen stoppen met roken of gezonder gaan eten. Een ander voornemen dat wij vaak horen is het vinden van een nieuwe hobby. En wat is nou een leukere hobby om mee te beginnen in het nieuwe jaar dan diamond painting? 

Diamond painting is een creatieve en ontspannende bezigheid die velen van ons plezier en voldoending brengt. Maar net zoals bij elke activiteit waarbij je langdurig in dezelfde houding werkt, is het belangrijk om op te letten en voorzorgsmaatregelen te nemen om lichamelijke klachten te voorkomen. In deze blog delen we met jou een aantal handige tips om lichamelijke klachten door het diamond painten te voorkomen. 

Neem een ergonomische werkhouding aan
De belangrijkste tip om lichamelijke klachten te voorkomen is om een ergonomische werkhouding aan te nemen. Een ergonomische werkhouding bereik je door een stevige stoel met goede rug ondersteuning te gebruiken en door aan een tafel met de juiste hoogte te zitten. Over het algemeen wordt aanbevolen om een tafel te kiezen waarbij je onderarmen een hoek van circa 90 graden kunnen maken wanneer je je handen op je kunstwerk plaatst. Verder is het belangrijk om je rug recht te houden en om te zorgen voor een ontspannen positie van je armen en polsen. 

Las regelmatig pauzes in
Als je langere tijd dezelfde houding aanneemt kan dit spanning veroorzaken in je gewrichten en spieren. Daarom is het verstandig om regelmatig korte pauzes te nemen waarin je je handen, armen en schouders strekt en ontspant. Loop even een rondje of doe een aantal eenvoudige stretch oefeningen om je lichaam in beweging te houden. 

Wat te doen bij oogvermoeidheid
Het lang staren naar kleine details, zoals op een diamond painting, kan oogvermoeidheid veroorzaken. Om oogvermoeidheid te voorkomen hebben we ook een aantal tips voor je. Zorg er ten allereerste voor dat je een goed verlichte werkplek hebt, dit kan al een hoop schelen. Daarnaast is het belangrijk om je ogen ook af en toe even rust te geven. Dit doe je door even afstand te nemen van je diamond painting en naar objecten in de verte te kijken. Benieuwd naar nog meer tips over wat te doen bij oogvermoeidheid? Klik dan hier om onze blog daar over te lezen!

Maak gebruik van diamond painting hulpmiddelen
Om diamond painting nog ontspannender te maken hebben we in onze webshop ook verschillende hulpmiddelen die jou kunnen helpen bij het voorkomen van lichamelijke klachten tijdens het diamond painten. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een ergonomische diamond painting pen die zo goed in de hand ligt dat je uren langer door kunt gaan, of aan een LED verlichtingsplaat om je ogen te ontlasten.   

Diamond painting is op zichzelf al een ontspannende hobby, maar met deze tips ga je nog relaxter voor je diamond painting zitten. Geniet van je creatieve diamond painting projecten in 2024, en zorg vooral goed voor jezelf tijdens het painten!

Heb jij zelf nog tips die je met anderen wil delen? Laat het ons weten in de reacties!

 

comment {0 reacties

b
bianca van b calendar_today

gewedig mooie kaarten ( kerst) ..ik zal ze met plezier maken.ze waren kreukvrij aangekomen en netjes verpakt …goede service en snelle volgbare levering ….gewoon top

P
Peeters calendar_today

Sorry maar het is altijd wel lang wachten op de bestelling!!!!bij n andere leverancier gaat het veel vlugger!!!
Ik had dan ook bij mijn bestelling verschillende steentjes niet gekregen of aantal niet juist de 3 de week december beloofde ze mij vlug te leveren en nu nog steeds niet gekregen !!! Heb dan nog n andere bestelling gedaan en nog steeds niets gekregen en nu denk ik toch dat het de laatste keer is dat ik bij jullie zal bestellen!!!!

A
Ank Swets calendar_today

Goede morgen,
Ik ben zo blij dat ik voor happypainting gekozen heb. De service zijn heel goed. Als ik met vragen zit kan ik jullie altijd een bericht sturen waar altijd a op gereageerd wordt.
Ik hoop nog lang klant bij jullie te blijven.
Ga zo nog jaren door.
Groet vanuit ijmuiden

M
Mare Toorn calendar_today

Ik heb erg veel zin gehad om ermee bezig te zijn maar ik ben er mee gestopt omdat ik het niet meer leuk vond om te doen

T
T Kroon-korteweg calendar_today

Ik zit al zo lang op mijn loeplamp te wachten.
Dat vind ik jammer, want ik kan de nummers amper lezen.
Verder wens ik iedereen een liefdevol en gezond Nieuwjaar.
Groetjes Truus

laat een reactie achter

Gratis Verzending

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x