Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Help! Hoe voorkom ik vermoeide ogen tijdens het painten?

Help! Hoe voorkom ik vermoeide ogen tijdens het painten?

Het komt je vast bekend voor: je begint aan een nieuwe diamond painting en je vergeet de tijd volledig. Je bent uren bezig aan jouw kunstwerk en het voelt alsof er maar een paar minuten voorbij zijn. Hoe langer je echter bezig bent met je diamond paintig, hoe meer je een probleem begint te merken: vermoeide ogen! Ze voelen moe aan en af en toe doen ze ook echt zeer. 

In deze blog geven wij je een paar tips waarmee je vermoeide ogen kan voorkomen, zodat jij lekker kan blijven painten!

1. Kijk om de 20 minuten even weg
Eén van de beste tactieken om vermoeide ogen te voorkomen is om regelmatig even weg te kijken van je canvas. Zorg ervoor dat je elke twintig minuten even een kleine pauze neemt en even wegkijkt van jouw canvas, probeer je te focussen op iets in de verte. 

 2. Gebruik een lightpad
Een lightpad is een accessoire die je kunt gebruiken tijdens het maken van een diamond painting. Je plaatst je canvas over de lightpad, en het licht hiervan maakt het makkelijker om alles duidelijk te zien. Er zijn een hoop diamond painters die van vermoeide ogen en visuele klachten afkomen door het gebruik van een lightpad. 

3. Maak gebruik van goede verlichting
Ook als je geen gebruik maakt van een lightpad, kan je veel voordelen ervaren van het verbeteren van de verlichting in de buurt van jouw werkplaats. Je kan bijvoorbeeld een extra lamp neerzetten of dichtbij een raam gaan zitten om meer licht te creëren. 

 4. Helpen deze tips niet? Laat je ogen controleren
Als geen van de bovenstaande tips heeft geholpen met het verminderen van de vermoeidheid van de ogen, dan is het tijd om je ogen te laten controleren. Er kan namelijk altijd een onderliggende reden zijn voor je vemoeide ogen. 

Veel mensen ervaren opluchting aan hun ogen door het toepassen van deze tips. Heb jij andere tips die toepasselijk zijn voor deze blog? Laat het ons weten in de reacties!

comment {0 reacties

C
Chris Anote calendar_today

Hoe kan je painten met je rug gesteund tegen de rugleuning van je stoel ? Dat lukt toch niet? Mijn nek en bovenrug doen heel vlug pijn, zó kan ik maar erg korte tijd bezig zijn, jammer.

C
Chris Anote calendar_today

Hoe kan je painten met je rug gesteund tegen de rugleuning van je stoel ? Dat lukt toch niet? Mijn nek en bovenrug doen heel vlug pijn, zó kan ik maar erg korte tijd bezig zijn, jammer.

laat een reactie achter

Gratis Verzending

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x