Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Hoe word je sneller in painten?

Hoe word je sneller in painten?

In onze Happy Painting Club zie je soms posts voorbij komen van Happy Painters die zeggen dat ze hun painting binnen een super korte tijd afhebben. Hoe dan?! Dat vroegen wij ons ook af en hebben daarom met deze painters contact opgenomen voor dé tips en tricks om sneller te worden in diamond painten. Ben jij benieuwd hoe? Lees dan snel verder!


TIP 1: EEN GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

💎 Indien mogelijk, maak een ruimte in je huis vrij voor het diamond painten. Dit kan op tafel zijn, maar sommige Happy Painters hebben zelfs een eigen hobbykamer! Dit zal ervoor zorgen dat je altijd weet waar al je painting tools liggen zodat je er snel bij kunt. Geen heen en weer gesjouw met spullen en zoeken waar dat kleine pennetje is, of waar je het kleine bakje met wax nu weer gelaten hebt. Georganiseerd blijven dus! 

💎 Zorg dat je niet wordt afgeleid en concentreer je op bijvoorbeeld muziek, YouTube, of luisterboeken met een koptelefoon op. Dit is ook een hack om de tijd een stuk sneller te laten gaan!

💎 Nog iets om je voor te bereiden en je tijd te maximaliseren is, en dit klinkt misschien een beetje gek, doe je haar in een staart of helemaal omhoog zodat het niet in je gezicht valt. Voor de mannelijke painters onder ons, jullie hebben hier dus een stapje voor! Het zal je verbazen hoeveel tijd het in beslag neemt om met je haar bezig te zijn tijdens het painten. Plus, dit vermindert ook het risico van vallende haren in je plaklaag.. Win win laten we maar zeggen!

💎 Vergeet niet je mouwen op te rollen als je toch bezig bent. Die kleine vezels zijn zo lastig van je plaklaag te halen!

💎 Houd je diamantjes georganiseerd op numerieke DMC volgorde.

 

TIP 2: DÉ TECHNIEK OM SNEL TE DIAMOND PAINTEN

Gebruik ons accessoires matje of de mega handige bakjes standaard zodat je met meerdere schudbakjes en dus kleuren tegelijk kunt werken! Maar zorg er wel voor dat de bakjes gelabeld zijn wanneer je met veel kleuren werkt, zodat je niet in de war raakt.

Gebruik de multi-placer tool om te zien of je er sneller mee paint of probeer anders andere methodes zoals het dambord systeem. Heb je nog niet van dit systeem gehoord, lees dan deze blog over verschillende Diamond Painting strategieën! Iedereen heeft een andere voorkeur en vaardigheid als het gaat om het werken met de accessoires. Probeer verschillende strategieën uit om te zien waar jij je het prettigst bij voelt. Soms kan het werken met multi-placers meer problemen opleveren als de diamantjes niet perfect recht geplaatst zijn. De moeite  die het dan kost om alle diamantjes weer recht te krijgen is het dan vaak niet eens waard.. Een goede truc voor super recht plakken met een multi-placer is om hem van links naar rechts te laten lopen. Oefening baart kunst! Letterlijk... 😉

Welk accessoire je ook gebruikt, een goede tip is om je hand en schudbakje zo dicht mogelijk bij het stuk te houden waar je aan het werk bent. Als je schudbakje te ver van dat deel vandaan is, raak je veel tijd kwijt met het heen en weer over de tafel gaan om je diamantjes op te pakken en te plakken. Buiten dat, na een tijdje kan dit zelfs pijnlijk worden voor je arm en pols. Wanneer je met een moeilijk stuk bezig bent, zoals het midden van de painting, gebruik dan een stukje beschermlaag of bakpapier om je schudbakje hier op te kunnen zetten. Zo is alles lekker dicht bij de hand en zul je merken dat het painten sneller gaat!

 

TIP 3: WERKEN PER DEEL VS KLEUR

De eeuwige discussie... De logica is dat je wanneer je per deel werkt, vaak van kleur moet veranderen, wat veel van je tijd kost. Het wisselen tussen de zakjes en het sorteren van de diamantjes kost tijd. Het tegendeel is echter waar: werken per deel kan je helpen om je werk op gang te houden, waardoor je gemotiveerd raakt om een project sneller af te maken. Maar hetzelfde kan gezegd worden van het werken met kleur, in die zin dat je het hele plaatje in één keer tot leven ziet komen. Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen welke strategie je het beste vindt. Toch moedigen wij je aan om op zijn minst beide eens te proberen om jezelf te testen en uit te dagen!We hopen dat dit artikel heeft geholpen om je enthousiast te maken om eens een nieuwe strategie uit te proberen. Maar het belangrijkste is, dat zelfs met al deze en andere tips en tricks, diamond painting een proces is! Je plaatst duizenden kleine diamantjes op duizenden kleine symbolen. Dit vergt geduld en doorzettingsvermogen en zoals we allemaal weten, het is geen race! Geniet van de ontspanning van het painten en de vele gezondheidsvoordelen die het met zich meebrengt. Ben jij klaar om eens te proberen sneller te painten? Bekijk onze handige accessoires die daarbij zouden kunnen helpen hier.

comment {0 reacties

I
Iris la heyne calendar_today

Spijtig dat ik de laatste maanden geen painting meer gedaan heb.Ik heb veel last van mijn ogen.Daarom las ik wat rust in om mijn ogen wat rust te geven.

p
p.verdult calendar_today

beste Anne Mee ik zit wel eens hele dagen te painten en heb het best naar mijn zin . Ik ga in December weer beginnen. mvg p.verdult

C
Carine Faes calendar_today

Ik werk in spiraalvorm en begin links onderaan. Ik ben rechtshandig. Altijd zorgen dat je 6 en 9 niet wisselt, maar meestal verschillen die redelijk van kleur. Ik maak telkens vakken van ongeveer 7cm breed en 10 hoog. Ik werk zo af tot ik op het einde in het midden het laatste vakje kan vullen.

W
Wilma calendar_today

Top

W
Wilma calendar_today

Dank je wel voor de tips. Het werkt inderdaad wel sneller als je ze doet.

laat een reactie achter

Gratis Verzending V.A. €20,-

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x