Hoe word je sneller in painten?

In onze Happy Painting Club zie je soms posts voorbij komen van Happy Painters die zeggen dat ze hun painting binnen een super korte tijd afhebben. Hoe dan?! Dat vroegen wij ons ook af en hebben daarom met deze painters contact opgenomen voor dé tips en tricks om sneller te worden in diamond painten. Ben jij benieuwd hoe? Lees dan snel verder!


TIP 1: EEN GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

💎 Indien mogelijk, maak een ruimte in je huis vrij voor het diamond painten. Dit kan op tafel zijn, maar sommige Happy Painters hebben zelfs een eigen hobbykamer! Dit zal ervoor zorgen dat je altijd weet waar al je painting tools liggen zodat je er snel bij kunt. Geen heen en weer gesjouw met spullen en zoeken waar dat kleine pennetje is, of waar je het kleine bakje met wax nu weer gelaten hebt. Georganiseerd blijven dus! 

💎 Zorg dat je niet wordt afgeleid en concentreer je op bijvoorbeeld muziek, YouTube, of luisterboeken met een koptelefoon op. Dit is ook een hack om de tijd een stuk sneller te laten gaan!

💎 Nog iets om je voor te bereiden en je tijd te maximaliseren is, en dit klinkt misschien een beetje gek, doe je haar in een staart of helemaal omhoog zodat het niet in je gezicht valt. Voor de mannelijke painters onder ons, jullie hebben hier dus een stapje voor! Het zal je verbazen hoeveel tijd het in beslag neemt om met je haar bezig te zijn tijdens het painten. Plus, dit vermindert ook het risico van vallende haren in je plaklaag.. Win win laten we maar zeggen!

💎 Vergeet niet je mouwen op te rollen als je toch bezig bent. Die kleine vezels zijn zo lastig van je plaklaag te halen!

💎 Houd je diamantjes georganiseerd op numerieke DMC volgorde.

 

TIP 2: DÉ TECHNIEK OM SNEL TE DIAMOND PAINTEN

Gebruik ons accessoires matje of de mega handige bakjes standaard zodat je met meerdere schudbakjes en dus kleuren tegelijk kunt werken! Maar zorg er wel voor dat de bakjes gelabeld zijn wanneer je met veel kleuren werkt, zodat je niet in de war raakt.

Gebruik de multi-placer tool om te zien of je er sneller mee paint of probeer anders andere methodes zoals het dambord systeem. Heb je nog niet van dit systeem gehoord, lees dan deze blog over verschillende Diamond Painting strategieën! Iedereen heeft een andere voorkeur en vaardigheid als het gaat om het werken met de accessoires. Probeer verschillende strategieën uit om te zien waar jij je het prettigst bij voelt. Soms kan het werken met multi-placers meer problemen opleveren als de diamantjes niet perfect recht geplaatst zijn. De moeite  die het dan kost om alle diamantjes weer recht te krijgen is het dan vaak niet eens waard.. Een goede truc voor super recht plakken met een multi-placer is om hem van links naar rechts te laten lopen. Oefening baart kunst! Letterlijk... 😉

Welk accessoire je ook gebruikt, een goede tip is om je hand en schudbakje zo dicht mogelijk bij het stuk te houden waar je aan het werk bent. Als je schudbakje te ver van dat deel vandaan is, raak je veel tijd kwijt met het heen en weer over de tafel gaan om je diamantjes op te pakken en te plakken. Buiten dat, na een tijdje kan dit zelfs pijnlijk worden voor je arm en pols. Wanneer je met een moeilijk stuk bezig bent, zoals het midden van de painting, gebruik dan een stukje beschermlaag of bakpapier om je schudbakje hier op te kunnen zetten. Zo is alles lekker dicht bij de hand en zul je merken dat het painten sneller gaat!

 

TIP 3: WERKEN PER DEEL VS KLEUR

De eeuwige discussie... De logica is dat je wanneer je per deel werkt, vaak van kleur moet veranderen, wat veel van je tijd kost. Het wisselen tussen de zakjes en het sorteren van de diamantjes kost tijd. Het tegendeel is echter waar: werken per deel kan je helpen om je werk op gang te houden, waardoor je gemotiveerd raakt om een project sneller af te maken. Maar hetzelfde kan gezegd worden van het werken met kleur, in die zin dat je het hele plaatje in één keer tot leven ziet komen. Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen welke strategie je het beste vindt. Toch moedigen wij je aan om op zijn minst beide eens te proberen om jezelf te testen en uit te dagen!We hopen dat dit artikel heeft geholpen om je enthousiast te maken om eens een nieuwe strategie uit te proberen. Maar het belangrijkste is, dat zelfs met al deze en andere tips en tricks, diamond painting een proces is! Je plaatst duizenden kleine diamantjes op duizenden kleine symbolen. Dit vergt geduld en doorzettingsvermogen en zoals we allemaal weten, het is geen race! Geniet van de ontspanning van het painten en de vele gezondheidsvoordelen die het met zich meebrengt. Ben jij klaar om eens te proberen sneller te painten? Bekijk onze handige accessoires die daarbij zouden kunnen helpen hier.

AccessoiresdiamondpaintingAdviesdiamondpaintingBoerenmethodeCreatiefdiamondpaintingDambordsysteemDiamondpaintingDiamondpaintingblogDiamondpaintinghelpDiamondpaintingontspanningDiamondpaintingtools

15 reacties

Iris la heyne

Iris la heyne

Spijtig dat ik de laatste maanden geen painting meer gedaan heb.Ik heb veel last van mijn ogen.Daarom las ik wat rust in om mijn ogen wat rust te geven.

p.verdult

p.verdult

beste Anne Mee ik zit wel eens hele dagen te painten en heb het best naar mijn zin . Ik ga in December weer beginnen. mvg p.verdult

Carine Faes

Carine Faes

Ik werk in spiraalvorm en begin links onderaan. Ik ben rechtshandig. Altijd zorgen dat je 6 en 9 niet wisselt, maar meestal verschillen die redelijk van kleur. Ik maak telkens vakken van ongeveer 7cm breed en 10 hoog. Ik werk zo af tot ik op het einde in het midden het laatste vakje kan vullen.

Wilma

Wilma

Top

Wilma

Wilma

Dank je wel voor de tips. Het werkt inderdaad wel sneller als je ze doet.

Sandy Van den Bleeken

Sandy Van den Bleeken

Fijne tips! Ik vind de multiplacer echt fantastisch om mee te werken, zeker met vierkantje steentjes. Dan ligt het al meteen wat rechter in lijn ☺️ Met ronde steentjes leg ik vaak een dambordpatroon.

Joke

Joke

Zie hier

Joke

Joke

Wat een leuke blog weer maar het klopt allemaal zo er vaar ik het ook naar de vele painting die ik heb gemaakt.maar ik leg steentje voor steentje met meerder tegelijk vallen er altijd tussen uit en ben dan langer bezig om het te herstellen

A.v.d.Schaaf

A.v.d.Schaaf

Het handigste is ,van boven af beginnen .in blokjes . DE hele rij zo in blokjes afmaken en dan weer opnieuw beginnen. een koffertje met de buisjes is heerlijk en zeer handig.

Martine

Martine

Ik werk als volgt, ik verdeel mijn dp in roosters van 10 × 10, en dan kan je op verschillende plaatsen en rooster opvullen met steentjes dan moet je niet steeds met dezelfde kleuren werken, gaat heel vlug en plezant om te doen. Een idee gekregen van mijn verzorgende

Margret Zwarts

Margret Zwarts

Lightpad, schudbakje, per deel werken, kleuren op nummer, mouwen opstropen en horloge af, maar wel m’n tablet aan met of muziek of itv aan, net als vroeger, huiswerk maken met de radio aan 😄 en uiteraard een mok koffie en hup painten maar 😍 #verslaafd #lovediamondpainting

Francine Ginee

Francine Ginee

Hallo,

Ik werk altijd met vierkanten steentjes heb mijn eigen hobby kamer daar ik toch alleen ben ik versta alleen niet waarom de paintings op korte tijd klaar moeten zijn het is een hobby wel verslavend en rustgevend maar snel snel dat snap ik niet
mvg francine

Marijke

Marijke

Bedankt voor het bericht. Per deel werken en 1 kleur afmaken gaat ook heel snel.

Spooren magda

Spooren magda

Geachte
Op die manier maak ik al myn paintings af en dat gaat heel goed heb er al heel veel klaar plus ik heb een koffer waar alle nummers gesorteerd in zitten is handig en gaat heel snel
Mvg
Magda

Rinette Beekhof

Rinette Beekhof

Alles wat jullie opnoemen klopt, het gebruiken van multi toolers helpt ook .Ik heb de tv aan met Nederlandse programma’s, verplaatsbare tafel en zo paint ik tot laat in de avond/nacht.

Laat een reactie achter