Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Verschillende Diamond-Paint strategieën van onze klanten!

Verschillende Diamond-Paint strategieën van onze klanten!

Diamond Painting is fantastisch, daar zijn al onze klanten het over eens! Maar wat is de beste manier om een diamond painting te maken? Daar verschillen de meningen over! 

Natuurlijk is elke manier goed. Maar toch zien we in onze Facebook groep verschillende manieren voorbij komen en we leggen je in deze blog graag uit welke manieren dat zijn. Zo kun je ze eens uitproberen! Laat je ons weten wat jouw favoriet is?

 

Welke strategie je ook toepast, er zijn drie dingen die onmisbaar zijn voor het maken van een diamond painting: een diamond painting pen om de steentjes te plaatsen, een opbergdoosje om je steentjes overzichtelijk te bewaren, en een diamond painting roller, om de steentjes nadat ze geplakt zijn goed aan te drukken. 

Ben je een beginnende painter? Lees dan eerst onze blog 'Wat is Diamond Painting?', voordat je je op de verschillende paint-strategieën gaat focussen!

Bekijk ook dit super handige filmpje wat Belinda voor ons maakte: 'Diamond Painting, hoe begin je er mee?'

WERKEN MET LINEAAL

Wanneer je je eerste steentje legt, begint het avontuur en zul je steentje voor steentje je kunstwerk tot leven zien komen. Maar wist je dat wanneer je de eerste rij steentjes tegen een lineaal legt, de rest van de painting automatisch super recht gaat? Soms is het namelijk wat lastig om de eerste rij aan de buitenkanten van de painting kaarsrecht te krijgen, je hebt immers geen andere steentjes waar je de volgende tegenaan kunt duwen.  De lineaal zorgt er dan voor dat de 'rand' wat omhoog komt te liggen. Dat kun je zien als een rijtje steentjes waardoor je zeker weet dat je strak bent begonnen! 

 

Zijn je steentjes toch niet helemaal recht komen te liggen? We verkopen sinds kort ook deze super handige steentjes corrector! Zo kun je hele rijen steentjes wat in één keer aandrukken!

DAMBORDSYSTEEM

We zien dat dit systeem vaak gebruikt wordt door painters die voorkeur hebben voor vierkante steentjes. Met dit handige systeem krijg je de steentjes super strak naast elkaar. Door bij elk steentje telkens een vakje over te slaan, creëer je het zogenaamde dambordsysteem. Het ziet er als volgt uit:

 

Painters doen dit voornamelijk wanneer je grote vlakken met dezelfde kleur tegenkomt. Dit kan wel eens vervelen waardoor je snel je concentratie kan verliezen. Dit is dé manier om het leuker maken en het resultaat is fantastisch! 

Het ziet er op het eerste gezicht wat gek uit, maar wordt uiteindelijk een heel strak gelegd geheel.

 

 

BOERENMETHODE

Dit systeem is alleen voor de boeren onder de painters. Haha, grapje natuurlijk ;) Met dit systeem verdeel je grotere delen van jouw diamond painting in kleinere vakjes. Deze ga je vervolgens 'oogsten', dus vullen met diamonds zodat de vakjes niet meer leeg zijn. Hier komt de term 'boeren' systeem vandaan, grappig hè? Deze methode is zowel geschikt voor ronde als vierkante steentjes. Het wordt gebruikt om grotere stukken painting van dezelfde kleur wat behapbaarder te maken, door het in kleinere vakjes te verdelen. Zie hieronder hoe het werkt!

 

BLOKKEN OF STROKEN? 

Heb je hier al eens over nagedacht? De beschermlaag op het canvas kun je er natuurlijk in één keer aftrekken. Maar dit is alleen voor de ultra snelle painters onder ons! Voor de grotere formaten is dit niet de bedoeling. Het is beter wanneer je de beschermlaag verdeeld. Maar doe jij dit in blokken of in stroken? 

Blokken

Wanneer je besluit je canvas in blokken te verdelen ga je als volgt te werk. Je deelt de beschermlaag op in vakken van 10 bij 10 cm. Dit mag natuurlijk groter of kleiner, maar net wat jouw voorkeur heeft. Dan snijd je deze blokjes voorzichtig uit je kunt aan de slag! De keus is dan helemaal aan jou of de de blokken per kleur gaat invullen of per rij. Zelf vinden wij per kleur het leukst!

Stroken

Werk je liever in stroken? Ook handig! Dan verdeel je het canvas van boven naar beneden. Ga hetzelfde te werk als bij de blokken. Ben je links- of rechtshandig? Dit is belangrijk om over na te denken of je dan links of rechts begint. Je wilt natuurlijk niet dat je arm over de painting gaat.

Heb jij nog een andere, goed werkende Paint-strategie? Laat het hier onder weten! We zijn super benieuwd! 

Houd onze officiële Facebook pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van de nieuwste paint-strategieën! 

 

Ga naar een paar van onze populairste collecties om de nieuw geleerde strategieën uit te proberen:

- Collectie Exclusief bij DPW!

- Collectie Dieren

- Collectie Natuur & Landschappen

- Collectie Cartoons

- Collectie Bloemen & Planten

laat een reactie achter

Gratis Verzending V.A. €20,-

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x