Help! Mijn kleuren komen niet overeen!

Na uren zoeken op de website, heb je dan eindelijk jouw favoriete afbeelding gevonden die je als Diamond Painting wilt bestellen. Je plaatst hem in het winkelmandje en rekent hem af. Dan moet je natuurlijk even wachten voordat je hem binnen hebt. De zenuwen gieren door je lijf want elke dag dat je wacht, word je steeds meer zenuwachtig! Dan eindelijk, de deurbel! Oh nee, het is de buurman. Hij wil wat suiker lenen… 

Na een paar dagen hoor je dan weer dat mooie deurbel geluid en je trekt een sprint naar de deur en doet deze open. Tadaaaaa, daar is jouw Diamond Painting! Super enthousiast ga je beginnen. Maar tot grote schrik, merk je al snel dat de kleurtjes die in het pakket zitten niet precies overeen komen met jouw foto? Hoe kan dit? Dit willen we je graag uitleggen.

 

 

PIXELS
In foto’s zitten vormen, schaduwen, kleuren en wordt er aan een bepaalde kwaliteit gehouden. Doordat vele foto’s realistisch zijn, wordt er gebruik gemaakt van meerdere kleuren terwijl je misschien denkt dat er maar één kleur te zien is. Stel je voor, je upload een foto van je lievelingsdier huisdier. En prachtige zwarte hond. Als je heel ver inzoomt op een foto, kun je zien dat de pixels verschillen van kleur. Stel je voor dat elk steentje wel dezelfde kleur zwart was in de hond, dan was dit een plat vlak geworden. Zonder enige vormen, schaduwen, contrast en eventueel bewegingen. Vandaar dat tijdens het maken van een Diamond Painting altijd meerdere kleuren worden gebruikt!

Hier een voorbeeld plus een mooie recensie van een van onze vaste klanten Moniek! 

'Hallo,
Hier dan de foto van de painting van mijn andere hond. Fantastisch geworden! En zo bizar dat in het portret (50x50) onze roetzwarte Jody maar ca 1600 zwarte steentjes zitten. Super blij mee. Zo zie je maar dat je de painting eerst helemaal moet afmaken en het van een afstandje moet bekijken.
Heel erg bedankt voor de mooie painting en goede service 😘

Groetjes, Moniek Huisma'

 

Natuurlijk zien wij ook dat deze prachtige hond in het echt wellicht helemaal zwart zal zijn, toch is het kritisch kijken naar de foto die je ervan upload goed te bekijken. Lees daar meer over in deze blog! Deze foto van Moniek bijvoorbeeld is een foto geweest waarbij geflitst is. Dat kun je zien aan de glans op de vacht van de hond en in de ogen die opgelicht zijn. 

 

FORMAAT
Hoe kleiner het formaat is dat je besteld, hoe minder ruimte er is voor de details en dus ook verschillende kleuren die nodig zijn om deze details uit te voeren. Vandaar dat wij altijd graag adviseren om voor minimaal een formaat van 40x40cm of 40x50cm te gaan, omdat er dan de minste details wegvallen. Hoe groter de painting, hoe meer ruimte er is voor details en kleurverloop in de steentjes.

Ben je na het lezen van al het advies nog niet helemaal zeker? Geen zorgen! Je mag altijd contact met ons opnemen om een voorbeeld op te vragen. Dit kost helemaal niets! 

Of: bestel hier je diamond painting met eigen foto!

5 reacties

 • Super uitleg, heb reeds verschillende paintings bij jullie besteld echt kwaliteit en hoe groter hoe meer detail je ziet. Doe zo voort.

  Franky
 • Bedankt voor de uitleg ik hou jullie op de hoogte, het is trouwens al mijn 15 de werk, meestal grote dus ik heb al wat ervaring groeten Leen

  Leen
 • Bedankt voor de uitleg!
  Ik heb een foto opgestuurd en wil 30×30 cm gaan painten, ik hoop dat dat dan niet te klein is, en er dingen wegvallen (een hand of half hoofd)!
  MVG Astrid

  Astrid
 • ik vindt jullie diamond piantings echt super

  robin
 • Bedankt voor het uit leggen

  Anita Van Der Heijden

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd