3 geheimen voor het kiezen van de perfecte foto voor jouw Diamond Painting

3 geheimen voor het kiezen van de perfecte foto voor jouw Diamond Painting

Voordat je een foto uploadt, onthoud dit: hoewel de foto ongetwijfeld mooi is op je computer of telefoon worden sommige afbeeldingen niet mooi als diamond painting. Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden als je een foto uitkiest.

  1. Kies alleen grote foto’s van hoge kwaliteit
  2. Besteed aandacht aan de kleuren en schaduwen van de originele foto
  3. Kies het formaat dat het beste bij de foto past

 

1. Kies alleen grote foto’s van hoge kwaliteit
Als de afbeelding ook maar een beetje wazig of korrelig is, zal het niet mooi worden als diamond painting. Afbeeldingen moeten van hoge kwaliteit zijn en in goed licht zijn genomen om perfect als diamond painting uit te komen.

Wat maakt een foto zo goed? Pixels.
Stel je voor dat elke pixel een kleine diamant is. Hoe meer pixels (diamanten) in de afbeelding (canvas) zitten, hoe meer details je in de diamond painting krijgt. We hebben een goede foto nodig om veel pixels (diamanten) te laten maken. Als we de foto op een canvas afdrukken, ziet de uiteindelijke painting er net zo helder uit als de originele foto.Als de afbeelding van slechte kwaliteit is wanneer je inzoomt (onbewerkt, korrelig), kies dan een andere afbeelding. Onze paintings worden gemaakt met een speciaal (vergroot) programma. Als de foto dan donker is of veel schaduwen bevat en het moet op een klein formaat gedrukt worden, dan krijg je bijna geen details te zien.

Tip: gebruik bij twijfel een handig computerprogramma (bijvoorbeeld photoshop) om de kwaliteit te bekijken van de foto’s. Als je jouw telefoon gebruikt, zoom dan in om te zien hoe de foto er van dichtbij uitziet. De foto kan het beste een minimale resolutie hebben van 1134 x 1134 pixels. Soms zijn iets minder pixels ook prima, maar dan moet de foto wel haarscherp zijn.


Op deze manier kom je erachter hoeveel pixels jouw gekozen foto heeft: Kies je foto. Klik op de rechtermuisknop en ga vervolgens naar ‘Eigenschappen’. Onder het kopje ‘Details’ kun je precies zien hoeveel pixels de foto heeft.

Hulp nodig bij de maat en kwaliteit van jouw afbeelding? Stuur een e-mail naar diamondpaintingwereld@gmail.com


2. Besteed aandacht aan de kleuren en schaduwen van de originele foto
Een van de meest voorkomende vragen die we horen zijn: “Waarom heeft het witte gedeelte van mijn schilderij een andere kleur?”, “Waarom bevat het zwarte gedeelte van mijn schilderij bruine en groene diamanten?”

Als de originele foto licht rood of licht blauw is, wordt die kleur 1000 keer vergroot wanneer deze wordt omgezet in een diamond painting. Als er een licht rode tint op de foto staat, dan kan dit - bij het uitvergroten van de afbeelding – verspreiden naar delen van de painting waarvan je zou verwachten dat het wit is.Wanneer we de foto vergroten, wordt elke pixel veel duidelijker. Het is alsof je naar jouw gezicht kijkt in een close-up spiegel. Je ziet elke rimpel, moedervlek en puist. Met de diamond paintings merk je ook alle pixels en details op. Om dit te voorkomen, raden we aan om enkele basisaanpassingen in kleur en toon aan te brengen via jouw favoriete fotobewerkingsprogramma’s voordat je de foto uploadt. Je kunt ook een gratis online tool gebruiken om deze aanpassingen zelf te maken, zoals LunaPic.

 

3. Kies het formaat dat het beste bij de foto past
De twee belangrijkste dingen waar je op moet letten zijn: canvas grootte (welke maat moet de painting hebben?) en canvas oriëntatie (heb ik een liggend, staand of vierkant canvas nodig?)

Welke maat moet ik kiezen?
Bij het kiezen van de canvas grootte moet je goed kijken hoeveel mensen, honden, enzovoort er op de foto staan. Raadpleeg deze pagina als je benieuwd bent naar de juiste maar voor jouw diamond painting. We adviseren dat het belangrijkste gedeelte van de afbeelding 70-90% van het frame in beslag neemt voor de ideale diamond painting.

Bij twijfel is hier een goede vuistregel waar onze volgers bij zweren: hoe groter het canvas, hoe meer detail de diamond painting zal hebben.Heb ik een landschap, portret of vierkant canvas nodig?
Zorg ervoor dat je een canvas grootte kiest die overeenkomt met de beeldverhouding van de originele foto. Als de foto bijvoorbeeld landschap is, dan moet je een canvas kiezen met de volgende maten: 30x20, 60x40, 90x60.Let op: als je een vierkant-canvas selecteert en ons een landschap foto stuurt, dan moeten we de foto bijsnijden. Hoewel we ons best doen om de foto zo juist mogelijk bij te snijden, kunnen we niet garanderen dat er per ongeluk iets wordt afgesneden wat je liever wel op de foto had gewild.

 

KLIK HIER VOOR JE EIGEN FOTO DIAMOND PAINTING!


2 reacties


  • Maud

    Super Tips! Dankjewel! 🤗


  • Courtois

    Ik heb een foto gemaakt van 50 op 70 en het heel goed gelukt iedereen die ze ziet van ze heel mooi


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd