Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Introductie tot Diamond Painting

Introductie tot Diamond Painting

Diamond painting is een redelijk nieuwe hobby die in Nederland en de rest van Europa nog in de kinderschoenen staat. De benaming kan redelijk misleidend zijn daar er niet mer diamanten geschilderd wordt, echter minuscule kristallen worden op een ondergrond vastgemaakt tot ze een volledige bedoeling vormen, die er dan afhankelijk van het afgebeelde tafereel uitzien als een schilderij. Een diamond painting schilderij kan ingelijst worden, en ergens op een mooie plek opgehangen worden.

Diamond Painting Kristallen

In plaats van echte verf, gebruik je minuscule kristallen (de diamonds) om het vlak in te vullen en zo een prachtig kleurrijk geheel te vormen. De glinsterende kristallen worden opgebracht met de zogenaamde diamond tool. Een soort plastic pen op het kristal één voor één op zijn plaats te krijgen. Het is werk voor de lange adem, en je moet erg veel geduld kunnen opbrengen op stipje voor stipje langzaam je canvas te vullen.

introductie diamond painting

Diamond Painting Benodigdheden

Om te kunnen diamond painten heb je echt niet veel nodig. Als beginner zijn er beginners kits te koop, die volledig met alle materialen worden geleverd. Zo heb je nodig een voorgetekende canvas dat is de ondergrond waarop je de kristallen gaat aanbrengen. Dan heb je nodigen de diamond pad, een soort rubberen ribbeltjes flap, waarop je de kristallen kunt ordenen. Een gel waarmee je de kristallen oppakt van de pad, en een diamond tool.

En uiteraard heb je een voorraadje diamonds nodig, de kristallen of zoals ze bij de incrowd heten, gemstones. Die gemstones komen in vele soorten en maten van 2-3 milimeter doorsnee tot een derde milimeter doorsnee.

Diamond Painting Kits

Er zijn heel veel leuke kant-en-klare diamond painting kits te verkrijgen. Eigenlijk net zo een beetje als puzzels. Zo zijn er kits voor de kleintjes, met wat grovere diamonds en minder ingewikkelde patronen, en zee ingewikkelde patronen voor meer gevorderde diamond painters en crafters.

De diamond painting kits komen dus in verschillende maten maar ook in diverse kwaliteiten. In gespecialiseerde hobby zaken zijn de betere diamond painting pakketten te verkrijgen. Deze zijn over het algemeen ook ietsje duurder, maar daarvoor krijg je dan ook wel een veel betere kwaliteit. Bij deze speciaal zaken kun je ook alle onderdelen apart aanschaffen, zodat je met de verschillende kristallen kunt spelen, en je eigen canvas kunt samenstellen. 

diamond painting goedkoop

Diamond painting Voor Jong En Oud

Diamond painting is echt een hobby voor jong en oud. Zo zijn er al kits te verkrijgen voor kinderen vanaf 6 jaar. Echt een hele leuke hobby om met het hele gezin te ondernemen en iedereen zijn eigen diamond painting te laten samenstellen.

Wat is diamond paint, is niet langer een vraag, maar een hobby die je vol trots aan vrienden, family en kennissen kunt laten zien.

GA NAAR DE DIAMOND PAINTING COLLECTIES

Gratis Verzending V.A. €20,-

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x