Selina legt Diamond Painting uit: hoe het werkt en waarom het geweldig is!

Onze tweede klantblog! Of eigenlijk, bloggers-blog 😉 

Selina is beginnend blogger, en blogt voornamelijk over haar hobbies. Eén daarvan is diamond painten, hieronder kun je lezen waarom! 

Door Selina: 

"Op zoek naar een hobby die je hoofd leeg maakt en daardoor heel relaxend werkt? Dan is Diamond Painting wat voor jou. Lees verder om veel over Diamond Painting te leren!

WAT IS DIAMOND PAINTING?

Diamond painting is overgewaaid vanaf China. De hobby is (bijna) door iedereen uit te voeren. Diamond painting is te vergelijken met schilderen op nummers, alleen dan met steentjes. Zo creëer jij de mooiste afbeeldingen voor aan jouw muur! Diamond Painting is een hobby die voor mij relaxend werkt. Het zorgt ervoor dat ik mijn hoofd leeg kan maken en dat is iets wat ik vaak moeilijk vind om te doen.

WAT ZIT ER IN EEN DIAMOND PAINTING PAKKET?

Als je een Diamond Painting besteld zijn er een paar dingen die je altijd hebt. Hier alle onderdelen van een Diamond Painting pakket op een rijtje:

 • Een canvas met symbolen en een plaklaag.
 • Bijbehorende steentjes (in de vorm van diamandjes)
 • Een schudbakje
 • Een Diamond Painting pen
 • Stukje wax
 • Pincet

HOE BEGIN JE MET EEN DIAMOND PAINTING?

Ik ga je vertellen hoe ik het fijn vind om een Diamond Painting te beginnen, maar dit proces kan anders zijn voor jou. Ga dus vooral experimenteren met de manier dat jij Diamond Paint!

Het eerste wat ik doe is controleren of alle zakjes aanwezig zijn. Je krijgt bij elke Diamond Painting een lijst met de hoeveelheid zakjes van elke kleur. Met deze lijst kun je makkelijk controleren of je alles hebt. Zo kun je met een gerust hart beginnen!

Diamond painting pakket

Het tweede wat ik graag doe, maar soms geen zin in heb, is het maken van vakjes. De canvas heeft een beschermlaag. In deze beschermlaag maak ik vierkantjes, waarna ik ze terugplak op het canvas. Zo kan je doelen voor jezelf stellen. In de zomervakantie koos ik ervoor om één vakje per dag af te maken.

Het derde wat ik doe is het sorteren van alle kleuren. Ik gebruik hiervoor deze opbergdoosjes. Op de doosjes plak ik stickers met de kleurcodes. Zo kan ik altijd zien om welke kleur het gaat. Veel mensen kiezen er ook voor om het symbool erbij te schrijven. Ik heb er voor gekozen dit niet te doen. Kleurcodes zijn namelijk altijd hetzelfde en symbolen zijn dit niet.

HET PAINTEN ZELF

Nu je alles klaar hebt liggen wil je natuurlijk beginnen met het échte painten. Dit is heel simpel!

 • Pak het pennetje en stop er een klein beetje wax in, zo blijven de steentjes aan je pennetje plakken
 • Kijk welke kleur bij welk symbool hoort en stop deze kleur in je schudbakje
 • Schud je bakje zodat de steentjes recht liggen
 • Pak de steentjes op met je pennetje
 • Plaats het steentje op het juiste symbool

Herhaal dit proces door de painting heen en voor je het weet heb je een prachtig plaatje gecreëerd.

Nu weet je precies hoe je moet painten! Mijn eerste painting was deze vier seizoenen boom. Ik ben erg nieuwsgierig naar jullie eerste painting en hoe jullie Diamond Painting hebben gevonden. Laat dus zeker een reactie achter op deze blog!

Weten jullie welke painting dit wordt? We zijn super benieuwd naar het eindresultaat, Selina, en hopen dat je deze in de reacties zet als de painting helemaal af is. Hij wordt vast prachtig!

Bekijk voor andere blogs van Selina haar pagina: www.selinablogt.nl 

Wil je ook een blog schrijven voor Diamond Painting Wereld? Neem contact met ons op!

3 reacties

 • Hallo. Ik ben in het begin van de Corona begonnen met daimond painting en ik vind het geweldig ! Heb al 3 vlinders gemaakt en onze hondjes op 50/60 en super van kwaliteit ! Ben nu al aan t zorgen voor voorraad in de winter 😂😂😂

  LInda
 • Ik vind diamond painting heel leuk om te doen

  Amber
 • ik ben zins een jaar aan het diamond pianting en het is een verslaving maar ook een ontspanning
  en leuk om te doen
  ik hoop dat ik dit lang vol hou ik heb er inmiddels al meerderen gemaakt ik vindt het super

  ida sengers

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd