Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Bieke legt je haarfijn uit hoe je je painting maakt!

Bieke legt je haarfijn uit hoe je je painting maakt!

Hieronder neemt Bieke jullie stap-voor-stap mee door haar diamond painting. Van bestellen tot het eindresultaat en de overgebleven steentjes. 

Lees en leer! 

Samen Painten

Ik ontdekte deze hobby eind 2019. Eenmaal begonnen was ik meteen verkocht. Ik heb een stress gevoelig persoon. Het was voor mij moeilijk een ontspannende hobby te vinden.

Ik ben altijd druk in de weer. Hierdoor had ik geen tijd of beter gezegd maakte ik geen tijd om creatief te zijn. Iets was ik eigenlijk wel graag doe.

Het painten is dus de ideale hobby voor mij. Ik kan ontspannen, ben creatief bezig en aan het einde heb ik een mooi resultaat.

Nadat ik de kriebels te pakken had heb ik na enkele maanden ook mijn mama kunnen overtuigen. Ze zat vaak te kijken hoe ik aan het painten was maar zag het niet zitten om er zelf mee aan de slag te gaan. Na lang proberen heb ik haar toch kunnen overtuigen om het eens te doen. Gewoon proberen. En ja hoor, ook zij was meteen verkocht.

Ik deze blog vertel ik jullie hoe wij aan de slag gaan. We painten vaak samen. Dit zorgt voor hele fijne moeder-dochter momenten. We werken naar het zelfde resultaat, een mooie afgewerkte painting, een eigen kunstwerkje. Toch zijn er kleine verschillen, we gebruiken soms andere hulpmiddelen en hebben elk onze eigen manier van werken.

Waarom painten?

Diamond painten is een ideale hobby om tot rust te komen en tijd te maken voor jezelf. Even alle gedachten aan de kant zetten en ontspannen.

Het is fantastisch om gedurende het proces je kunstwerk te zien verschijnen. Soms ook wel spannend of je painting aan de verwachtingen zal voldoen en of het resultaat naar believen zal zijn. Maar wees gerust. Het komt goed. In alle paintings die ik tot nu toe maakte had ik wel even een moment van stress maar elke keer kwam het goed en had ik het gewenste resultaat.

Bestellen

Alles start met het kiezen van een painting. Dit kan je via de site doen van Diamond Painting Wereld. Er staan heel wat paintings op waardoor het soms moeilijk is om te kiezen. Heb je zelf een mooie foto kan je die ook laten maken tot painting. Als je niet meteen iets vind naar jouw smaak dan kan je steeds een berichtje sturen naar Diamond Painting Wereld. Soms staan niet alle paintings online. Ze kijken graag wat ze voor je kunnen doen.

Eenmaal je een goede painting gevonden hebt kan je bestellen.

De voorbereiding

Dan is het even wachten tot hij bij je thuis aankomt. Maar dat wachten is zeker de moeite waard.

Aangezien wij het painten helemaal fantastisch vinden hebben we al een ‘kleine’ voorraad aangelegd. Of ja klein is misschien niet helemaal waar. De kast ligt namelijk vol met paintings die wachten om gemaakt te worden 😊

Eenmaal het pakketje is aangekomen kan het painten beginnen. Je start met de voorbereiding.

Diamond Painting pakketje

Met deze tools kan je meteen aan de slag (standaard bij elke painting). 

 toolkit diamond painting

Steentjes nakijken

Wij hebben de gewoonte gemaakt om alle steentjes eerst te gaan nakijken. Zo weet je zeker of je pakketje volledig is.

Ontbreekt er een zakje? Geen nood. Stuur dan gewoon een berichtje naar diamond painting wereld en ze sturen met plezier het ontbrekende zakje op 😊

Kleurenlijst steentjes diamond painting

Steentjes sorteren

Als de steentjes nagekeken zijn gaan we ze sorteren. Ikzelf werk het liefst met de ‘tik-tak’ doosjes.

Mijn mama werkt dan weer liever met de koffer waar er ronde potjes in zitten.

 Steentjes sorteren diamond painting Opbergkoffer diamond painting

We gebruiken kleine stickertjes om het symbool op te noteren. In potlood schrijven we het nummer dat op de zakjes staat. Zo kunnen we het potje makkelijk aanvullen als het bijna leeg is en niet alle steetjes er de eerste keer in pasten.

Ikzelf zet graag een stipje op de sticker van het kleur staatjes waar niet alle zakjes in het potje/doosje gingen. Zo werk ik vlotter en kan in alles makkelijker terugvinden.

Aan de slag 

Als je de plaklaag vrij maakt is er aan de rand altijd een beetje plaklaag over. Zoals je op de foto kan zien kleef ik daar wat ‘washi tape’. Zo word dat kleine beetje plaklaag niet vuil. Het duid ook beter de randen van de painting aan.

Om te starten maak ik een strookje vrij. Ik verdeel de painting als het ware op in verschillende vakken. Ik werk dan vak per vak. Zo voorkom ik dat ze stof of andere zaken op de paklaag terecht komen. Ik werk ook meestal horizontaal.

Zoals je op de foto ziet gebruik in een andere pen dan in het pakketje aanwezig is. Dit doe ik omdat dit makkelijker werk is voor mij.

Diamond painting makenwerken aan diamond painting

De mama gaat op een andere manier te werk. Zij werk van boven naar onder. Ze gaat vaak per kleur werken. Nadien is het dan belangrijk om bv iets stevig als een boek op de stroken te leggen. Zo bescherm je de painting ook tegen vuil.

Mama gebruikt de pen uit het pakketje. De andere pen is voor haar iets te zwaar in de hand.

Luipaard diamond painting 

Zo zie je dat iedereen zijn eigen manier van werken ontdekt. Het is een hobby dus doe wat het beste werkt voor zou. Test uit en je vind je eigen manier van handelen wel 😊

Het eindresultaat

eindresultaat diamond painting  

Mijn painting is af. Wat nu? 

Ik hoor je al denken. Wat doe je nu met al die paintings. En inderdaad dat is een goede vraag. 1 painting kan je wel ophangen maar na een tijdje heb je een hele verzameling en wat dan?

Wij geven de paintings soms weg aan kennissen als cadeau. Dan kiezen we natuurlijk vooraf een painting die bij die persoon zal passen.

De eerste keer dat ik een painting gemaakt had heb ik deze opgerold. Maar he, dat is helemaal geen goed idee. De steentjes kwamen los en dan is het een heel werk op ze terug op de juiste plaats te leggen.

Gelukkig hebben we een anderen oplossing gevonden. Nu bewaren we de gemaakte painting in een tekenmap (zie foto). Op deze manier blijven ze mooi recht en stofvrij. Daar liggen ze te wachten tot we een passende kader  gevonden hebben om ze vervolgens een mooi plaatsje te geven 😊

Tekenmap voor diamond painting

Wat met al die steentjes die over zijn?

Na het maken van een painting heb je vaak wat steentjes over.

Ikzelf hou deze bij. We bergen ze op in zipzakjes. Elk kleur in een afzonderlijk zakje. Op het zakje kleven we de sticker die op het potje/doosje kleefde.

steentjes bewaren diamond painting

Nadien gaan alle zakjes van die ene painting samen in een zak.
Zo vind ik alles ook snel terug. Als ze dan een steentje af de painting gevallen is of we zijn er eentje vergeten dan kunnen we dat nog oplossen.

overgebleven steentjes diamond painting 

Met de overige steentjes kan je natuurlijk nog mooie knutselwerkjes maken. Laat je fantasie de vrije loop en ga helemaal los. 😊

comment 1 opmerking

j
johan calendar_today

Kirsten. Waarom ik fan ben van Diamond Painting.Ik wordt op 30 januari 70 jaar en kom niet veel meer uit de voeten ,Daarom had ik besloten met Diamond painting te beginen.Ik heb nog zo geen mooie hobbij gehad ,Ik had de smaak vlug te pakken,iedereen zag dat ik zulke mooije resultaaten maakte ,ge kunt uit een groot assortiment kiezen,en een goede prijs en prachtigge kwaliteit.nu heb ik een zeer goede hobbij dank zij julli van wege Johan uit Begie.

laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Gratis Verzending V.A. €20,-

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x