Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Wat kun je doen tegen statische diamond painting steentjes?

Wat kun je doen tegen statische diamond painting steentjes?

We hebben het allemaal wel eens mee gemaakt, je haalt je steentjes uit de verpakking en ze blijven overal aan vast plakken. Je steentjes zijn statisch geworden door de wrijving die ze hebben in de verpakking. Dit kan ervoor zorgen dat ze plakkerig en springerig worden. Met de tips hieronder kan jij je statische steentjes weer "normaal" maken: 

1. Rubberen elastieken
Eén van de makkelijkste manieren om van je statische steentjes af te komen is via rubberen elastieken. Knip een paar rubberen elastieken kapot en leg deze in de zakjes of potjes met de steentjes. Schud het mengsel even door elkaar en laat dan het zakje of het potje een nachtje staan. Daarna zullen je steentjes niet meer statisch zijn. 

2. Zeven
De snelste manier om je diamond painting steentjes weer normaal te krijgen is door ze in een fijne zeef te doen. Leg ze vervolgens in een potje lauw water met afwasmiddel erbij. Spoel ze af en laat ze drogen, daarna zijn ze klaar om weer te gebruiken. 

3. Vochtige theedoek
Ook met deze methode kom je makkelijk en snel van je statische diamond steentjes af. Het enige wat je hoeft te doen is een theedoek vochtig maken en de steentjes er even in leggen. Droog de steentjes vervolgens af en je kan weer aan de slag. 

4. Geduld
Dit is misschien niet de beste tip als je gelijk aan de slag wilt maar met een beetje geduld werkt het wel. Het enige wat je hoeft te doen is het potje of het zakje met je steentjes een paar dagen laten staan. Zorg er wel voor dat er lucht bij kan komen. Na die paar dagen zullen ze niet meer statisch zijn. 

Heb jij wel eens last gehad van statische steentjes, en heb je toen één van deze tips gebruikt? Laat het ons weten in de reacties!

 

 

 

 

comment {0 reacties

R
Richard Pouwels calendar_today

Ik heb laatst een painting gekocht bij de Wibra en daar van de steentjes gesorteerd en die bleken ook statisch en ik na aan raden van deze site een oude weck ring kapot geknipt en die bij de steentjes in de potjes gedaan,
Kosten van een wecking€0,10 en het werkt perfect

J
Joke Wams calendar_today

Hallo, ik heb een stukje keukenrol papier in de potjes met steentjes gedaan. Na een nacht was het statisch zijn van de steentjes helemaal weg. Puik en goedkope oplossing. Ik weet van een Australische Youtubster die Grace heet, van Gracies Diamond World dat je daar bij haar in Australië zogeheten Drying paper hebt. Hier niet te verkrijgen volgens mij.

laat een reactie achter

Gratis Verzending V.A. €20,-

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x