Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Waarom Mandala Paintings goed voor je zijn!

Waarom Mandala Paintings goed voor je zijn!
Als je al wat langer aan het painten bent weet je inmiddels wel dat deze populaire hobby niet alleen prachtige kunstwerken oplevert, maar dat het ook nog eens super goed is voor lichaam en geest.

Diamond painting is erg therapeutisch en kan helpen bij het creëren van stress vermindering, rust, mindfulness en precies dezelfde voordelen die meditatie geeft op de hersenen. Één van de meest populaire ontwerpen zijn dan ook de Mandala Paintings. Wil jij weten waarom? Lees dan snel verder.DE BETEKENIS VAN DE MANDALA

De Mandala (Sanskriet voor "cirkel" of "voltooiing") heeft een eeuwenoude geschiedenis en is vooral bekend om haar diepe spirituele betekenis en voorstelling van heelheid.

Mandala's zijn dus symmetrische patronen die oorspronkelijk uit India komen. Mandala's zijn echt overal. Wist je dat zij de structuren van onze cellen, onze wereld en zelfs ons universum zijn?

Ze zijn om ons heen te zien, maar ze zijn dus niet alleen op mensen gericht. Ze zijn groter dan het leven! Mandala's vertegenwoordigen het leven zoals wij dat kennen, maar ze vertegenwoordigen ook een groter ecosysteem en universum dat buiten ons bewustzijn gaat.

Het patroon van de "cirkel met een middelpunt" is namelijk de basisstructuur van de creatie die van micro tot macro weerspiegeld wordt in de wereld zoals wij die kennen. Het patroon is zelfs te zien in de natuur en dat terug te vinden in de biologie, geologie, scheikunde, natuurkunde en astronomie.

Op onze planeet zijn levende wezens gemaakt van cellen en elke cel heeft een kern. Allemaal tonen ze cirkels met middelpunten. De kristallen die ijs, rotsen en bergen vormen zijn gemaakt van atomen. Elk atoom is een mandala.

Binnen het Melkwegstelsel bevindt zich ons zonnestelsel en binnen ons zonnestelsel bevindt zich de Aarde. Elk is een mandala die deel uitmaakt van een grotere mandala. Zie je het voor je?

Bloemen, de ringen in boomstammen en de spiraal naar buiten en naar binnen van een slakkenhuis weerspiegelen allemaal het oer-mandalapatroon. Overal waar een centrum wordt gevonden dat naar buiten en naar binnen straalt, is er heelheid - een mandala.

Wanneer je deze herhalende patronen maakt, ervaar je daadwerkelijk mindfulness (mindfulness betekent simpelweg: volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord 'mindfulness' vertalen met opmerkzaamheid of aandachtigheid) en kun je in meditatieve toestand raken. Dit is zelfs bewezen door verschillende wetenschappelijke studies. 

Bij Happy Painting heeft verschillende mandala diamond paintings in onze collecties, en niet alleen normale diamond paintings, maar ook super leuke notitieboekjes, pennendoosjes, boekenleggers, lampjes en meer!

   

Met zoveel therapeutische voordelen van diamond painting, en dan vooral de mandala paintings, wordt het hoog tijd dat je er eentje voor jezelf aanschaft! Zoek bijvoorbeeld maar eens op 'mandala' in onze zoekbalk en er gaat een wereld voor je open. We vinden jullie reacties super leuk om te lezen, maar soms zien we ook vragen over bestellingen onderaan de blogs. Hiervoor kun je beter even contact opnemen met onze klantenservice, we helpen je daar graag verder!

comment {0 reacties

L
Linda calendar_today

Qua in kleuren van kleurplaten ben ik niet zo precies heb dat los gelaten heb dat wel een tijd gewild maar het leide tot frustratie aan toe dus maar beter zo

a
ahcj van hal calendar_today

Ik ben deze wel leuk hobby

a
ahcj van hal calendar_today

Ik ben deze wel leuk hobby

R
Ria Willems calendar_today

Ik vind mandala prachtig. Ik heb alleen heel veel moeite om in het rond te werken. Dat heb ik ook bij het kleuren op de telefoon of op papier. Ik ga altijd scheef. Heeft iemand een idee hoe ik dat kan oplossen???

M
Mayo calendar_today

Heb ze ook veel gekleurd toen ik in mijn herstel periode zat na hersen infarct. inmiddels ben ik een enthousiast painter. Lijkt me heel leuk om een keer een Mandela te maken. Gaat dat omdat alles rod is in een Mandela met ronde steentjes?

laat een reactie achter

Gratis Verzending V.A. €20,-

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x