Waarom Mandala Paintings goed voor je zijn!
Als je al wat langer aan het painten bent weet je inmiddels wel dat deze populaire hobby niet alleen prachtige kunstwerken oplevert, maar dat het ook nog eens super goed is voor lichaam en geest.

Diamond painting is erg therapeutisch en kan helpen bij het creëren van stress vermindering, rust, mindfulness en precies dezelfde voordelen die meditatie geeft op de hersenen. Één van de meest populaire ontwerpen zijn dan ook de Mandala Paintings. Wil jij weten waarom? Lees dan snel verder.DE BETEKENIS VAN DE MANDALA

De Mandala (Sanskriet voor "cirkel" of "voltooiing") heeft een eeuwenoude geschiedenis en is vooral bekend om haar diepe spirituele betekenis en voorstelling van heelheid.

Mandala's zijn dus symmetrische patronen die oorspronkelijk uit India komen. Mandala's zijn echt overal. Wist je dat zij de structuren van onze cellen, onze wereld en zelfs ons universum zijn?

Ze zijn om ons heen te zien, maar ze zijn dus niet alleen op mensen gericht. Ze zijn groter dan het leven! Mandala's vertegenwoordigen het leven zoals wij dat kennen, maar ze vertegenwoordigen ook een groter ecosysteem en universum dat buiten ons bewustzijn gaat.

Het patroon van de "cirkel met een middelpunt" is namelijk de basisstructuur van de creatie die van micro tot macro weerspiegeld wordt in de wereld zoals wij die kennen. Het patroon is zelfs te zien in de natuur en dat terug te vinden in de biologie, geologie, scheikunde, natuurkunde en astronomie.

Op onze planeet zijn levende wezens gemaakt van cellen en elke cel heeft een kern. Allemaal tonen ze cirkels met middelpunten. De kristallen die ijs, rotsen en bergen vormen zijn gemaakt van atomen. Elk atoom is een mandala.

Binnen het Melkwegstelsel bevindt zich ons zonnestelsel en binnen ons zonnestelsel bevindt zich de Aarde. Elk is een mandala die deel uitmaakt van een grotere mandala. Zie je het voor je?

Bloemen, de ringen in boomstammen en de spiraal naar buiten en naar binnen van een slakkenhuis weerspiegelen allemaal het oer-mandalapatroon. Overal waar een centrum wordt gevonden dat naar buiten en naar binnen straalt, is er heelheid - een mandala.

Wanneer je deze herhalende patronen maakt, ervaar je daadwerkelijk mindfulness (mindfulness betekent simpelweg: volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord 'mindfulness' vertalen met opmerkzaamheid of aandachtigheid) en kun je in meditatieve toestand raken. Dit is zelfs bewezen door verschillende wetenschappelijke studies. 

Bij Happy Painting heeft verschillende mandala diamond paintings in onze collecties, en niet alleen normale diamond paintings, maar ook super leuke notitieboekjes, pennendoosjes, boekenleggers, lampjes en meer!

   

Met zoveel therapeutische voordelen van diamond painting, en dan vooral de mandala paintings, wordt het hoog tijd dat je er eentje voor jezelf aanschaft! Zoek bijvoorbeeld maar eens op 'mandala' in onze zoekbalk en er gaat een wereld voor je open. We vinden jullie reacties super leuk om te lezen, maar soms zien we ook vragen over bestellingen onderaan de blogs. Hiervoor kun je beter even contact opnemen met onze klantenservice, we helpen je daar graag verder!
CreatiefdiamondpaintingCreatiefmetdiamondpaintingDiamondpaintinggeheimenDiamondpaintingontspanningDiamondpaintingrelaxingDiamondpaintingtegenstressHappypaintingHappypaintingmandalaHappypaintingnlHappypaintingtipsMandalaMandaladiamondpainting

11 reacties

ahcj van hal

ahcj van hal

Ik ben deze wel leuk hobby

ahcj van hal

ahcj van hal

Ik ben deze wel leuk hobby

Ria Willems

Ria Willems

Ik vind mandala prachtig. Ik heb alleen heel veel moeite om in het rond te werken. Dat heb ik ook bij het kleuren op de telefoon of op papier. Ik ga altijd scheef. Heeft iemand een idee hoe ik dat kan oplossen???

Mayo

Mayo

Heb ze ook veel gekleurd toen ik in mijn herstel periode zat na hersen infarct. inmiddels ben ik een enthousiast painter. Lijkt me heel leuk om een keer een Mandela te maken. Gaat dat omdat alles rod is in een Mandela met ronde steentjes?

Paulien

Paulien

Ik had jullie site nog niet gezien toen ik voor het eerst een mandala ergens had gekocht. Mooi, maar het figuur is erg door elkaar wat heel onrustig werkt. Ik zag jullie mandala die bestaat uit een ordelijk geheel. Misschien ga ik proberen of dit prettiger en meer rustgevend gaat werken

Joke

Joke

Ik heb ze ook gekleurd nog geen painting maar wie weet eerst de rest opmaken.

c.Hes

c.Hes

Mevr. of Heer goeden dag, ik begrijp nog niet goed dat je de mandala figuren met vierkanten steentjes kunt leggen, kunt u dit nader uitleggen. De figuren eindigen namelijk heel vaak in zeer scherpen hoeken, lukt dit dan met vierkanten steentjes,zie gaarne Uw reactie tegemoet, vriendelijke groet.

Eslem

Eslem

De diamond painting zijn heel er goed, het is heel mooi. Ik heb hem als cadeautje voor mijn ouders gemaakt en die vonden het heel erg mooi. Het is echt een aanrader

Edith

Edith

Leuk, de informatie over mandala.
Ik heb er veel ingekleurd, maar nog nooit een diamond painting gemaakt. Ga er toch op de site eens naar kijken.!

Corrie de Haan

Corrie de Haan

Ik heb er nog geen één gemaakt, omdat ik de kleuren combinatie niet zo leuk vind. Maar misschien dat ik er één vind met de goede kleuren combinatie, zal ik hem vast een keer maken. Ik vind de uitleg hier over wel mooi.

Nie staes

Nie staes

Is waar. Voor dat ik diamond painting begon,heb ik Mandala tekeningen gekleurd.
En in diamond painting een muurklok gemaakt en nog een ander. Heel leuk en mooi.

Laat een reactie achter