Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Waarom bevat mijn diamond painting weinig kleur of details?

Waarom bevat mijn diamond painting weinig kleur of details?

"Waarom bevat mijn diamond painting maar weinig details of kleur?" is een vraag die wij veel in onze mailbox krijgen van beginnende diamond painters. Ervaren diamond painters weten vaak het antwoord op deze vraag al: om meer details te zien kun je het beste kiezen voor een groter formaat diamond painting. 

Dit kan misschien als geen goed nieuws komen voor jou, want kleinere diamond paintings zijn immers goedkoper en makkelijker als je voor het eerst een diamond painting maakt. Maar wij vinden het belangrijk om al onze klanten realistische verwachtingen te geven. Als je een kleiner formaat kiest, zal het er nou eenmaal minder realistisch of gedetailleerd uitzien als een groter formaat. In deze blog leggen we je uit waarom!

Diamond painting is pixel kunst
Om goed uit te kunnen leggen waarom een kleiner formaat diamond painting minder details bevat is het verstandig om eerst te vertellen hoe diamond paintings worden gemaakt. Om een diamond painting te creëren wordt een ontwerp in een diamond painting template gezet en ingedeeld in individuele pixels. Elke pixel is een ruimte voor een diamond steentje. Belangrijk om te weten is dat deze steentjes altijd even groot zijn: 2,5 mm voor vierkante steentjes en 2,8 mm voor ronde steentjes. Dit betekent dus dat als je het ontwerp kleiner maakt, voor een kleiner formaat diamond painting, elk steentje een groter oppervlak van het ontwerp zal moeten overbruggen. 

Een voorbeeld:
Laten we als voorbeeld een diamond painting van een bloem nemen. Bij een groot formaat kan een afbeelding van een bloem meerdere pixels groot zijn. Dit betekent dus ook meerdere steentjes, hierdoor kun je verschillende kleuren en diepgang in de bloem zien. Hierdoor ziet het er realistischer uit dan op een klein formaat. Want als je dezelfde afbeelding zou verkleinen tot een klein doek, dan zou de bloem kunnen worden gereduceerd tot slechts een paar pixels, met een paar steentjes in één kleur. Wat er dus een stuk minder realistisch uit zou zien. 

Wat zijn kleine en grote formaten?
Als je wilt weten welke formaten voor klein doorgaan en welke voor groot doorgaan, vind je hieronder enkele stelregels die je kunt aanhouden:
- 25x30cm (of kleiner): weinig details en kleuren
- 30x40 cm: gemiddelde details en kleuren
- vanaf 40x50 cm: veel details en kleuren 

  Moet ik dan altijd voor een groot formaat kiezen?
  Als je graag details ziet in je diamond paintings, raden we je zeker aan om voor een groter formaat te kiezen. Maar er zijn natuurlijk ook redenen waarom je voor een kleiner formaat zou willen kiezen: 
  - Je bent een nieuwe diamond painter en wil eerst kijken of je het leuk vindt. 
  - Je bent in tijdsnood want je wilt een diamond painting kunstwerk cadeau geven en je dierbare is volgende week al jarig. 
  - De diamond painting is voor je kind of iemand anders die niet in staat is om een groot formaat af te maken. 
  - Je wilt de diamond painting ophangen in je huis en je hebt maar beperkte ruimte. 

  Maak je geen zorgen, een klein formaat kan ook perfect zijn! Iedereen heeft andere wensen als het gaat om diamond painting. 

  Welk formaat diamond painting gebruik jij het meest? Laat het ons weten in de reacties!

  comment {0 reacties

  G
  Gerrie calendar_today

  als ik een painting maak altijd 40×50 prima resultaat nog nooit tegengevallen

  C
  Corrie calendar_today

  Ik bestel meestal 40×50 ook wel kleintjes.maar een yltijdje geleden hadt ik onze kleinkinderen ge diamond pangang en di was niet mooi duidelijk en de kleuren viel ook tegen .hoe kan dit.

  C
  Corrie calendar_today

  Ik heb meestal de maat 40×50.
  Maar een tijdje terug heb ik onze kleinkinderen gemaakt .de kwaliteit van de foto is jammer genoeg niet mooi duidelijk.hoe komt dit.

  S
  Sonia calendar_today

  Ik maak meestal grote paintings. 1, omdat het voor mij belangrijk is dat de details duidelijk zijn, 2, omdat het dan langer duurt voor hij af is. Ik heb nog nooit een painting van een foto gemaakt, maar zie soms paintings voorbij komen op Facebook waar je bijna geen gezicht op kan herkennen. Het is natuurlijk wel moeilijker om een grote painting te painten. Ik begin daarom steeds in het midden van de painting. Op het middenpunt. Ik werk dan naar beneden en van links naar rechts. Als de onderkant dan helemaal af is draai ik de painting om en werk terug van het midden naar onder. Tegen dan ben je gewoon aan de tekens en kan je het zonder problemen omgekeerd herkennen. Je hebt dan nooit een groot stuk painting op je schoot liggen. Succes iedereen en veel paintplezier.

  laat een reactie achter

  Gratis Verzending V.A. €20,-

  Op alle bestellingen in Nederland en België

  Niet tevreden garantie

  Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

  Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

  Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

  100% veilig betalen

  Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

  x