Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Waar begin je met je diamond painting?

Waar begin je met je diamond painting?

Hoera! Je nieuwe diamond painting is net op de mat gevallen. Voor zowel gevorderden als voor beginners is het een feestje als hun nieuwe diamond painting binnenkomt. Toch kan het voor beginners (en voor gevorderden af en toe ook) best lastig zijn om te beginnen aan hun kunstwerk. Want waar begin je op het canvas? Met zoveel steentjes en kleuren kan dat soms best verwarrend zijn.

In deze blog leggen wij je daarom uit waar op het canvas je het beste kunt beginnen, en wat het verschil daarin is voor rechts- en linkshandigen. Daarnaast geven we je nog wat algemene tips zodat jij snel en efficiënt aan de slag kunt. 

Diamond painten voor rechtshandigen
Voor een rechtshandig persoon is het vaak het makkelijkst om te beginnen met de steentjes in de rechterbenedenhoek van het canvas. Door hier te beginnen, kan een rechtshandige namelijk snel bewegen en painten terwijl hij het plastic canvas omhoog trekt. Daarnaast is de rechterbenedenhoek ook een goede plek om te beginnen omdat jij als painter bijna onmogelijk met je arm aan de net geplaatste steentjes blijft plakken. 

Rechtshandigen kunnen ook beginnen met schilderen vanuit de linkerbovenhoek van het canvas.  Vanaf hier rol je dan het plastic naar beneden voor elke afgeronde sectie. Door in de linkerbovenhoek te beginnen, kunnen rechtshandigen ook vermijden om met hun armen over hun kunstwerk heen te gaan waardoor ze wellicht aan de net geplakte steentjes blijven plakken. 

Diamond painten voor linkshandigen
Het is natuurlijk geen geheim dat linkshandigen net iets anders werken dan rechtshandigen. Voor linkshandigen werkt het in principe andersom dan voor rechtshandigen, zij kunnen dus het beste beginnen vanuit de rechterbovenhoek of de linkerbenedenhoek van het canvas. Zo voorkomen zij dat hun armen over de zojuist geplaatste steentjes gaan. 

Algemene tips
Daarnaast zijn er ook nog wat algemene tips voor zowel links- als rechtshandigen. Zo is het handig om in vierkantjes te werken. Maak eerst een vierkant van dezelfde kleur en ga dan pas naar het volgende vierkant (naast het voltooide vierkant). Zo houd je overzicht en blijft je kunstwerk netjes. 

Daarnaast raden wij diamond painters ook eigenlijk altijd wel aan om de diamond painting te beginnen aan de bovenkant. Door aan de bovenkant te beginnen is het namelijk makkelijker om te bewegen en om tussen kleuren te wisselen. Daarnaast zorg je er door bovenaan te beginnen voor dat de onderste steentjes niet wegglijden of vallen als ze worden verzwaard. 

Hoe begin jij met je diamond painting? Laat het ons weten in de reacties! 

 

 

comment {0 reacties

h
h.bosma calendar_today

je kan het plastic folie er af halen en daar voor in plaats vellen bakpapier gebruiken dit plakt niet aan de lijm vast je kan ook kleine velletjes knippen en per gedeelte werken gr h.bosma

T
Tiny Verspay calendar_today

Ik mis steentjes waar kan ik die krijgen?

T
Tiny Verspay calendar_today

Ik mis steentjes en als ik een mail stuur zegt hij dat dat niet gaat.

M
Myriam calendar_today

voor mij is het ongeveer dezelfde werkwijze, ik start steeds in de linker bovenhoek, neem een klein hoekje weg en werk in blok, zo ga ik naar onder, het gebeurt wel dat ik schuin werk, omdat de verleiding groot is, eerst verschillende vakjes van één dezelfde kleur te kleven.. ook probeer ik telkens nadat ik stop wel de plastic er voorzichtig terug op te leggen,
heb ook al ondervonden dat de ene beschermlaag verschilt van de andere, zo heb ik ooit een gehad die er bijna niet afging ! geef mij maar die zware witte bescherming. het ligt nu event stil…hoop er vlug terug aan te beginnen, want ik wil graag de diamond painting af hebben, om hem dan weer opnieuw in te kaderen…
vele DP groetjes van Myriam uit België !

L
Lieve Desloovere calendar_today

Ik begin altijd mijn painting rechts onderaan ,en doe telkens 3 rijen ! als rechtshandige is dit voor mij de beste oplossing !
Muzikale groetjes Lieve

laat een reactie achter

Gratis Verzending

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x