Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

5 Leuke diamond painting methodes

5 Leuke diamond painting methodes

In onze vorige blog hadden we het over de dambordmethode, hier kregen wij zoveel leuke reacties op dat wij besloten om nog meer methodes voor jullie uit te lichten. Er zijn namelijk nog vele andere methodes om jouw diamond painting te maken. Hieronder hebben wij vijf methodes voor je op een rijtje gezet.

De boerenmethode
Eén van de methodes die door veel van onze klanten gebruikt word is de boerenmethode. Dit klinkt misschien een beetje als een gekke naam, maar als je weet hoe de methode werkt is de naam heel logisch. Met deze methode verdeel je de "grotere" delen van je diamond painting, bijvoorbeeld stukken in dezelfde kleur in kleinere vakjes. Deze ga je daarna "oogsten", wat een andere benaming is voor het vullen met steentjes van de lege vakjes. Hier komt dus ook de naam vandaan. Hieronder zie je een foto van hoe de boerenmethode in diamond painting in zijn werk gaat. 

 boerenmethode

De lineaal/corrector methode
Veel beginnende diamond painters vinden het lastig om hun steentjes gelijk goed recht te leggen. Voor hun is de lineaal/corrector methode ideaal. Voor de eerste stap in deze methode heb je een lineaal nodig. Deze leg je onder of naast de eerste rij steentjes die je gaat plaatsen, zo begin je gelijk recht. Mocht het alsnog niet helemaal goed gaan? Dan is de tweede stap om je steentjescorrector erbij te pakken. Met een steentjescorrector duw je zachtjes tegen een rij steentjes aan zodat ze recht komen te liggen. Handig toch? 

De blokkenmethode
De beschermlaag op je diamond painting canvas kan er natuurlijk in één keer afgetrokken worden, maar dit is eigenlijk niet heel erg handig voor diamond paintings in grotere formaten. Voor diamond paintings in grotere formaten kan het heel handig zijn om je canvas in blokken te verdelen. Deel bijvoorbeeld de beschermlaag op in vakken van 5 bij 5 cm (kan natuurlijk altijd groter of kleiner). Dan snijd je deze blokjes voorzichtig uit en kun je aan de slag. De keus is daarna aan jou of je deze blokken per kleur gaat invullen of per rij. Onze voorkeur gaat uit naar invullen op kleur. 

De strokenmethode
De strokenmethode werkt eigenlijk precies hetzelfde als de blokkenmethode. Alleen deel je de painting dan, in plaats van in blokken, in stroken in. Let wel op bij deze methode of je links- of rechtshandig bent. Dit is belangrijk voor hoe je begint, je wilt natuurlijk niet dat je continu met je arm over je kunstwerk gaat. 

De dambordmethode
Zoals in onze vorige blog genoemd is ook de dambordmethode erg populair. Benieuwd naar deze methode? Lees dan even onze vorige blog. 

Wat is jouw favoriete methode, of gebruik jij een compleet andere methode? Laat het ons weten in de reacties!

 

comment {0 reacties

N
NIcole calendar_today

Beste waarom hebbenjullie de linialen niet te koop? Ik vind die fantastisch om te gebruiken , ze gaan alleen na een tijdje stuk bij veelvuldig gebruik.

Y
Yvonne calendar_today

ik ben ook helemaal verslaafd, tijdje gestopt vanwege de hitte, maar nu komen er straks weer zondagen met minder weer en ga ik weer heerlijk painten.

g
gerthie calendar_today

hoe kan het dat de steentjes los laten

C
Cirefice calendar_today

Ik neem de blokkenmethode. Ik snij het plastiekscherm in delen van bv ( deze die ik nu doe) in delen van 30/20. Elk deel doe ik dan per kleur. Als die niet gedaan is dezelfde dag doe ik er een beschermlaag op ( ovenpapier) om te vermijden dat het droogt.

Y
Yvonne Van Den Herik calendar_today

Ik begin altijd links bovenin en maak dan een vak. Deze vul ik en dan schijf ik zo op naar rechts van de painting. Ik ga aan het eind van rechts weer naar links met vakken en zo werk ik de painting af. 👍 Werkt voor mijn het prettigst en alle kleuren zitten in bakjes genummerd.

laat een reactie achter

Gratis Verzending V.A. €20,-

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x