Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Ronde vs. vierkante steentjes: welke zijn beter?

Ronde vs. vierkante steentjes: welke zijn beter?

Als je al eens iets hebt besteld op onze website of iets wilde bestellen op onze website heb je vast wel eens gezien dat je de keuze hebt tussen ronde en vierkante steentjes. Nou krijgen wij heel vaak de vraag: "Welke zijn nou beter, de ronde of de vierkante steentjes?" Daarom leggen wij je in deze blog het verschil uit zodat jij een goede keuze kunt maken. 

Vierkante steentjes
De vierkante steentjes hebben vaak een diameter van ongeveer 2,5 mm en hebben een facetgeslepen oppervlak met gladde onderzijde. Ze zijn gemaakt van een ondoorzichtig acryl in verschillende kleuren. Vierkante stenen zorgen voor een zeer gelijkmatig beeld dat een beetje te vergelijken is met mozaïek. Ook is het resultaat net iets gedetailleerder dan met ronde stenen. Vierkante stenen zijn perfect voor gevorderde painters, maar natuurlijk ook voor ambitieuze beginners. 

Ronde steentjes
De ronde steentjes hebben een diameter van ongeveer 2,8 mm en hebben net als vierkante steentjes een gefacetteerd oppervlak en een gladde onderzijde. Ook zijn ze gemaakt van hetzelfde materiaal als de vierkante stenen (ondoorzichtig acryl in verschillende kleuren). Het enige wat dus anders is is de vorm. De ronde vorm is perfect voor beginners omdat je de steentjes niet "scheef" kunt zetten, ze zijn immers rond. Hierdoor gaat het painten over het algemeen sneller en kunnen de steentjes gelijkmatig worden geplakt. 

Welke zijn beter: ronde of vierkante steentjes? 
Wij raden altijd aan om als je net begint voor ronde steentjes te gaan, en als je al vaker een diamond painting hebt gemaakt om voor vierkante steentjes te gaan. Maar natuurlijk kan je als ambitieuze beginner ook gewoon proberen om met vierkante steentjes aan de slag te gaan. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Maar ronde steentjes zijn over het algemeen gemakkelijker te plaatsen dan vierkante steentjes. 

Wat werkt beter voor jou, ronde of vierkante steentjes? Laat het ons weten in de reacties!

 

 

  comment {0 reacties

  N
  Nadia 7 calendar_today

  Vierkant heeft een mooiere afwerking

  J
  Jetske calendar_today

  Beide even goed maar in het geheel ziet met vierkante steentjes mooier

  V
  Viv calendar_today

  Heb liever de vierkantsteentjes vind het mooier heb ook ronde al gemaakt

  H
  Henny calendar_today

  vierkanten steentjes is meer werk maar als het af is.is het mooier dan met ronde steentjes

  E
  Esther Schenk calendar_today

  Ik vind ze alle bij fijn om te doen zowel de ronde en vierkante steenen de ronde heb ik verschillende cadeau gedaan de vierkante voor mij zelf

  laat een reactie achter

  Gratis Verzending

  Op alle bestellingen in Nederland en België

  Niet tevreden garantie

  Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

  Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

  Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

  100% veilig betalen

  Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna