Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Moet ik mijn Happy Painting sealen?

Moet ik mijn Happy Painting sealen?

De kunst van het diamond painten kan een hele ontspannende en fijne hobby zijn. Je kunt er je creativiteit in kwijt, het helpt stress te verminderen en je houdt er ook nog eens mooie decoratie voor in huis aan over! Als je nieuw bent in de sprankelende wereld van diamond painting, heb je waarschijnlijk nog een lange lijst met vragen bijvoorbeeld hoe lang duurt het om een project af te krijgen? Welke steentjes werken het prettigst voor mij? En waarom heeft iedereen het steeds over je painting sealen?

Op die laatste vraag gaan wij in deze blog antwoord geven. Wat is sealen precies? En wat zijn de voor- en nadelen hiervan? Lees snel verder.

WAT IS SEALEN?

In het woordenboek staat: Het aanbrengen van een niet-poreuze coating op een oppervlak om het ondoordringbaar te maken. 

In dit geval breng je dus een soort beschermende laag aan over je diamond painting om er voor te zorgen dat de steentjes goed vast blijven zitten en er niet in de loop der jaren één voor één afvallen. Dat zou natuurlijk zonde zijn van al je werk! 

Hoewel deze methode van verzegelen van je diamond painting wel meer kans geeft op kreukels of zelfs vergeling, dient het tegelijkertijd dus als afwerklaag en als lijm. Dit betekent dat eventuele openingen tussen de steentjes worden opgevuld met 'kit', waardoor je ook stof en vuil buiten je painting houdt. Het is dus belangrijk om de juiste keuze te maken wat betreft welke sealer je gaat gebruiken.


DE VOOR- EN NADELEN VAN HET SEALEN VAN JE DIAMOND PAINTING

Er zijn een paar opties voor wat je kunt doen met je afgemaakte painting. Veel Happy Painters hebben de voorkeur hun diamond paintings in te lijsten, zodat ze intact blijven, veilig voor stof en vuil en de glinstering behouden blijft. Anderen willen hun diamond paintings dus sealen, zodat een lijst niet nodig is, maar de steentjes wel goed op zijn plek blijven.

Sommige mensen hebben weten het zeker: na wekenlang aan een project gewerkt te hebben, voelen ze zich beter als ze weten dat er een soort kit gebruikt wordt om ervoor te zorgen dat hun meesterwerk zijn vorm behoudt en dat de steentjes blijven kleven na verloop van tijd. 

Een voordeel van het sealen is dat de je een soort beschermlaag over je painting strijkt, waardoor de steentjes er niet af kunnen vallen tijdens het ophangen en de painting kapot kan gaan. Je painting blijft stevig en de steentjes blijven op zijn plaats, zonder dat je een lijst hoeft te gebruiken. Bij Happy Painting is het op zich niet nodig om je painting te sealen, dit vanwege onze kwaliteit steentjes en de goede plaklaag. Het is dus geheel aan jouw persoonlijke voorkeur om je meesterwerk te sealen of gewoon in te lijsten.


WAT TE GEBRUIKEN OM JE DIAMOND PAINTING TE SEALEN

Sealen Met Een Spray

Wanneer je er voor kiest jouw diamond painting te sealen, zijn er een aantal verschillende opties op de markt. Verzegel Spray's zijn gemakkelijk te vinden en ook nog eens simpel in gebruik. Seal spray's in een spuitbus zullen na verloop van tijd niet vergelen, maar ze werken niet als een lijmachtige substantie, wat betekent dat eventuele open gaatjes tussen de steentjes niet zullen worden opgevuld. Als je dus twijfelt over welk product je moet gebruiken, onthoud dan dat een spuitbus de natuurlijke glans van de steentjes wel behoudt, maar openingen tussen steentjes zullen blijven.

Sealen Met Een Kwast

De andere optie om te sealen is met een kwast. Met deze methode van sealen heb je iets meer kans op kreukels wanneer het product op de zijkanten van de painting terecht komt. Wees hier dus voorzichtig mee. Het werkt wel als een afwerklaag en lijm. Dit betekent dat eventuele openingen tussen de steentjes worden opgevuld met kit. Wij raden aan om Mod Podge te gebruiken, maar zorg ervoor dat je een lichte laag aanbrengt om de kans op vergeling te verminderen. Een nadeel van het gebruik van Mod Podge en andere sealers met een kwastje is dat het de schittering van de steentjes wat minder zullen worden.

Alles-in-Één Sealer

De beste optie, vinden wij, is de Alles-in-Één Sealer van Happy Painting*. Deze sealer is veilig en makkelijk in gebruik. Je hoeft alleen wat in het flesje te knijpen zodat de lijm uit het sponsje komt. Wrijf met het sponsje over je painting zodat je de sealer gelijkmatig verdeelt over het oppervlak en vervolgens wacht je even tot het volledig is uitgehard. Deze sealer, in tegenstelling tot andere, behoudt de glans van de steentjes en zal ook de openingen tussen de steentjes dichten zodat je painting stevig blijft en je geen steentjes zult verliezen. 
* binnenkort verkrijgbaar

HOE SEAL IK MIJN DIAMOND PAINTING?

Het aanbrengen van een sealer is vrij simpel. Volg gewoon deze paar stappen:

🔸 
Zorg ervoor dat alle steentjes mooi plat zitten op het canvas. Om dit te doen bedek je je afgemaakte painting met een handdoek of een ander groot stuk stof. Gebruik vervolgens een deegroller, of nog handiger, de speciale Diamond Painting Roller die je steentjes niet zal beschadigen door het zachte materiaal van de roller, om alle steentjes gelijkmatig aan te drukken.

🔸 Als je gaat sealen met een kwastje, breng dan met het kwastje een dun laagje aan. Begin gelijkmatig op de steentjes te schilderen. Voor het sealen van je diamond painting geldt: less is more, dus begin met een dun laagje. Je kunt natuurlijk altijd meer toevoegen als dat nodig blijkt te zijn. 

🔸 Wanneer je een spuitbus gebruikt, volg dan de instructies op door de spuitbus zes tot acht centimeter van het canvas te houden en te spuiten.

🔸 Laat de diamond painting goed drogen! Maak niet de fout om uit enthousiasme de painting alvast op te pakken en te bekijken voor dat de laag helemaal goed gedroogd is. Het zou namelijk zonde zijn als er wat product nog nat is en vervolgens over je painting gaat druipen...

 
EN DAN... PRONKEN MAAR MET JOUW MEESTERWERK!

We weten allemaal dat werken aan een Happy Painting veel rust geeft. Je kan er zomaar uren, weken of zelfs maanden aan zitten. Wanneer je dus eenmaal het punt hebt bereikt dat je het aller- aller- allerlaatste steentje plakt, is de kans groot dat je jouw project goed wilt bewaren zodat je altijd kunt terug kijken op je harde werk. Hoewel veel painters hun paintings graag inlijsten, geven anderen er dus de voorkeur aan een sealer te gebruiken om je werk er mooi te laten uitzien en goed te houden. Dan wacht er nog één ding, pronken maar met jouw glinsterende Happy Painting aan de muur! 

Ben jij er klaar voor om te beginnen aan een prachtig Happy Painting project? Bekijk al onze collecties hier.

comment {0 reacties

E
Esther calendar_today

Wanneer komt die sealer dan? Ik wil deze graag bestellen

J
Joke calendar_today

Ik heb de alles in een sealer van Diamond gebruikt.
De paintings blijven kleven!!!!!!!
Niet bepaald stofvrij zo!

A
Anne-Marie Simon calendar_today

En de mail met verhaal over de sealer van mijn dochter gekregen. Het lijkt mij wel wat. Als ik
meer tijd heb, lees ik het bericht opnieuw en kijk of ik ook tot jullie groep wil horen. Heb er al zoveel en ben juist asn het opschonen. Tot later misschien

A
Annie Zondervan calendar_today

Ik heb weleens gelezen dat ze het met blanke lak inspuiten als je het buiten wilt hangen. Is dat zo ?

L
Lieve De Meulder calendar_today

Voor ik de art sealer had zette ik mijn steentjes vast met
haarlak ,dat was mijn noodoplossing .
Nu kan ik het dus beter doen .
Bedankt toch
Lieve

laat een reactie achter

Gratis Verzending V.A. €20,-

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x