Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Kan ik mijn voltooide diamond paintings verkopen?

Kan ik mijn voltooide diamond paintings verkopen?

Als iemand die van diamond painting houdt, heb je je misschien vast wel eens afgevraagd of er een manier is om van je favoriete hobby iets lucratievers te maken. Het aanschaffen van diamond paintings kan immers best prijzig zijn. Het is dan ook niet meer dan normaal dat je je afvraagt of er een manier is om je investering terug te verdienen.

Dus, kun je je afgemaakte diamond paintings verkopen? Ja, dat kan! Er zijn echter een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Met deze insider tips kom jij erachter of het verkopen van voltooide diamond paintings iets voor jou is. 

De vraag naar voltooide diamond paintings
Als je geld wilt verdienen, moet je een product verkopen dat klanten willen kopen. Elk bedrijf - hoe groot of klein ook - heeft een doelgroep nodig. Schilderijen en kunstwerken hebben over het algemeen een brede aantrekkingskracht. De markt voor specifieke soorten kunstwerken, zoals voltooide diamantschilderijen, is echter wat kleiner. 

Diamons paintings worden vaak goed verkocht op lokale handwerkbeurzen waar potentiële kopers ze persoonlijk kunnen zien. Online verkopen is ook een optie, maar het is best lastig om een goede foto te maken van een diamond painting en de schittering goed vast te leggen. 

Juridische overwegingen
Voordat je überhaupt gaat beginnen met het verkopen van je diamond paintings zijn er een paar juridische overwegingen die je in acht moet nemen. Volgens experts op het gebied van intellectueel eigendomsrecht mag je kunst verkopen die is gemaakt met een diamond painting kit. Vanuit juridisch oogpunt is de verkoop van voltooide mozaïekkunstwerken gemaakt van harssteentjes vergelijkbaar met de verkoop van voltooide schilderen op nummer en kruissteek kits. Ondanks dat het dus legaal is om je paintings te verkopen is het wellicht wel handig om in je productomschrijving duidelijk te vermelden dat je dit kunstwerk hebt gemaakt uit een diamond painting kit en de naam van het bedrijf waar je de kit hebt aangeschaft. Dit helpt je om claims van misleiding en/of fraude te voorkomen. 

Voordat je je voltooide paintings gaat verkopen, is het ook belangrijk om te kijken of je er zoveel wilt gaan verkopen dat je er echt een bedrijf van wilt maken of dat je er af en toe een paar verkoopt aan bijvoorbeeld vrienden en/of familie. Als je er echt veel wilt gaan verkopen is het belangrijk om een legitiem bedrijf op te zetten en om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. 

Denk goed na voor je begint met verkopen
Denk altijd goed na voor je begint met de verkopen van je diamond paintings. Het runnen van een bedrijf - zelfs een klein bedrijf - is hard werken en kan het ontspannen gevoel verminderen dat je voelt wanneer je aan je favoriete hobby werkt. Overweeg daarom goed of je werk en vrije tijd gescheiden wilt houden of niet. Dat je ergens goed in bent, betekent namelijk niet dat je er een bedrijf van moet maken. Diamond paintings maken voor de lol kan ook een beloning zijn. 

Maar als je het leuk vindt om diamond paintings te maken en je hebt inmiddels geen ruimte meer in je huis om ze op te hangen en kwijt te kunnen, dan moet je iets vinden om er mee te doen. Een andere goede optie is om ze cadeau te doen aan familie en vrienden. Kies een ontwerp dat past bij de interesses van je ontvanger, of maak een diamond painting met eigen foto, en zorg voor een uniek cadeau dat ze van niemand anders zullen krijgen.  

Heb jij er wel eens over nagedacht om je diamond paintings te verkopen? Laat het ons weten in de reacties!

comment {0 reacties

P
Pascal Janssen calendar_today

Ik wil graag mijn diamond paintimg verkopen ,huisje metwater bruggetje natuur
Maat is 55×110cm voltooid en ingelijst met plexiglas
0612993234

J
Jozef Smits calendar_today

Ik zou graag mijn zelfgemaakte paintings aan een maatschappelijke prijs willen verkopen dank u

C
Caroline calendar_today

Ik wil heel graag mijn paintings verkopen maar dit lukt me niet..
Niemand is geintereseerd 😐

E
Esin calendar_today

Mijn droom is mijn diamond painting
Verkoopen 0485420897

E
Esin calendar_today

ik will graag mijn diao
mond painting verkoopen

laat een reactie achter

Gratis Verzending V.A. €20,-

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x