Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Kan een diamond painting plaklaag uitdrogen?

Kan een diamond painting plaklaag uitdrogen?

Het is een vraag die wij regelmatig voorbij zien komen op onze klantenservice: "Kan de plaklaag van mijn diamond painting uitdrogen?". En die vraag is natuurlijk heel logisch! Als je eenmaal gaat beginnen aan je kunstwerk, waar soms wel dagen of weken werk in zit, dan wil je graag weten of dit niet voor niets is. 

Daarom geven wij in deze blog het antwoord op de vraag "kan een diamond painting plaklaag uitdrogen?". 

Diamond painting en uitdroging
Om antwoord te geven op deze vraag is het eerst belangrijk dat je een goed beeld hebt van hoe een diamond painting in elkaar zit. Een diamond painting bestaat uit een ondergrond, vaak een canvas. Deze ondergrond is bedekt met een plaklaag waar de diamond steentjes op worden bevestigd. In tegenstelling tot traditionele lijm of verf droogt deze plaklaag niet uit op de manier waarop je die misschien zou verwachten. Wij leggen het je uit!

Het behouden van de plaklaag
De plaklaag van een diamond painting zal dus niet zomaar uit zichzelf uitdrogen. Maar er zijn wel situaties die kunnen bijdragen aan het verslechteren van de kleefkracht van deze plaklaag. Als er bijvoorbeeld vuil of stof in de plaklaag terecht komt, kun je er vanuit gaan dat de kleefkracht zal afnemen. Ook een diamond painting in de volle zon laten liggen of er een glas water overheen gooien zal niet bijdragen aan een sterke plaklaag.

Het beschermen van je plaklaag tegen vuil en stof
Zoals je misschien wel eens eerder hebt gemerkt, heeft elke diamond painting een folie over de plaklaag zitten. Deze folie zorgt ervoor dat er geen vuil of stof op de plaklaag kan komen, vuil of stof zorgt immers voor een mindere kleefkracht. Een fout die veel beginnen diamond painters maken is het verwijderen van het complete folie voor ze beginnen. Maar wanneer je dit doet is de kans dus groot dat er vuil of stof in je plaklaag komt. Verwijder dus altijd maar kleine stukjes folie, alleen voor het gebied dat je op dat moment wilt beplakken met diamond steentjes. Zo behoud jij de kleefkracht van de plaklaag. 

Het belang van het goed opbergen van jouw diamond painting
Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen: berg je diamond painting altijd goed op! Om even een voorbeeld te noemen, een van onze collega's van team diamond painting had haar diamond painting op de tuintafel laten liggen tijdens het mooie weer en was daarna eten gaan maken. Na een uurtje in de zon was de diamond painting plaklaag helaas niet meer te redden. Ook water en andere vloeistoffen zijn funest voor je kunstwerk. Berg je diamond painting dus altijd op een droge en niet al te warme plek op. 

Terugkomend op de vraag "kan de diamond painting plaklaag uitdrogen?" is het antwoord dus nee. Maar de plaklaag kan wel door andere factoren beschadigd raken, en dat is natuurlijk vervelend. Zorg er dus voor dat je je kunstwerk met zorg behandelt. 

Wat doe jij om de plaklaag van je diamond painting te behouden? Laat het ons weten in de reacties!

 

 

comment {0 reacties

M
Maaike Lems calendar_today

Bij de painting van de draken temster zijn er 6 kleuren steentjes te weinig.
Nr. 318
Nr. 3752
Nr. 3072
Nr. 3743
Nr. 159
Nr. 3770
Heb dit nu met steentjes van andere paintings opgelost maar ik vind dit niet kloppen.

G
Gea Kreuger calendar_today

Wat voor lijm kan je gebruiken om een plek zonder lijm weer te laten plakken???

G
G. Overmars calendar_today

De folie lag niet goed op het plaatje waardoor ik 2 kaarten niet kan gebruiken. Door ze voorzichtig los te maken plakt de ene kaart niet en de andere beschadig. Heb de bestelling pas in huis.

c
conny kraal calendar_today

de folie is inderdaad waardeloos. ik zie vaak niet waar ik de folie heb afgesneden en plak dan op de folie i.p.v. het canvas. folie scheurt ook erg snel in. liever het papier weer terug. bij het papier is de voldoening ook veel groter als je weer een stukje hebt gemaakt, dan verschijnt de afbeelding ook als verrassing.

A
Annet Van Westerop calendar_today

Van mij mag de folie ook weg, vindt dit niets. Liever papier.

laat een reactie achter

Gratis Verzending V.A. €20,-

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x