Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Is diamond painting ook geschikt voor kinderen?

Is diamond painting ook geschikt voor kinderen?

Diamond painting is een hobby die erg populair is bij volwassenen en senioren. Maar wist je dat diamond painting ook heel erg goed is voor kinderen? Zo helpt het bijvoorbeeld met hun motoriek, en is het beter entertainment dan al die beeldschermen. In deze blog lees je alles over kinderen en diamond painting. 

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen diamond painten?
Diamond painting steentjes zijn natuurlijk erg klein. In verband met verslikkingsgevaar is het daarom handig om deze uit de buurt te houden van hele kleine kinderen. Wij denken dat kinderen vanaf zes jaar oud al goed zelf aan de slag kunnen met een painting. Wel is het handig om als ouder goed toezicht te blijven houden. Om het de kinderen makkelijker te maken hebben we bij Happy Painting ook speciale collecties voor kinderen. 

De voordelen van diamond painting bij kinderen
Diamond painting heeft bij kinderen een hoop voordelen, we hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

- Motoriek: Er zijn twee soorten motoriek; de grove motoriek en fijne motoriek. Bij grove motoriek hebben we het over grote bewegingen met de romp, armen en benen (zoals staan, lopen, fietsen etc.). Bij fijne bewegingen, zoals bijvoorbeeld een potlood gebruiken of diamond painten, hebben we het over fijne motoriek. Bij diamond painting is het natuurlijk erg belangrijk dat de steentjes op de goede plaats terecht komen. Hiervoor moeten de steentjes eerst opgepakt worden met het puntje van de diamond painting pen. Dit is een goede training voor de fijne motoriek. 

- Doorzettingsvermogen: Het afmaken van een diamond painting vergt veel doorzettingsvermogen van een kind. Hij of zij moet zich erg lang inspannen om de diamond painting af te krijgen. Hierdoor wordt het doorzettingsvermogen gestimuleerd. En als ze de painting dan eenmaal af hebben zorgt dit voor voldoening. Want wat zijn ze trots na het afronden van hun kunstwerk!

- Stimuleren van de creativiteit: Diamond painting lijkt natuurlijk op zich niet een hele creatieve hobby, je plakt immers alleen de steentjes op de bedoelde plek? Toch is het voor kinderen een stimulatie van de creativiteit. Ze ontdekken namelijk een nieuwe vorm van kunst, maar het stelt ze ook in staat om te experimenteren met bijvoorbeeld de steentjes die overgebleven zijn. Daarnaast is het natuurlijk een stuk creatiever dan voor de TV zitten of op een smartphone spelletjes spelen. 

 - Concentratie: Ook helpt diamond painting met het verbeteren van de concentratie van jouw kind. Het juist plaatsen van de steentjes vraagt natuurlijk een enorme focus, vooral ook omdat alle steentjes netjes en op de goede plek geplaatst moet worden.

Zijn jouw kinderen ook al fan van jouw favoriete hobby? Laat het ons weten in de reacties!

comment {0 reacties

W
Wendy Stalmans calendar_today

Het is plezant om te doen rustgevend ontspannend gevoel

J
Joke calendar_today

Mijn kinderen zijn eerst begonnen met verjaardagskaarten voor hun vriendjes te maken. Dat zijn geen full diamond paints en maakt het project kleiner en overzichtelijker om af te werken. Ideaal om mee te starten (rond 5-6 jaar). En de vriendjes vinden het leuk om zo’n mooie kaartjes te krijgen.

A
Anne calendar_today

Mijn vriendin heeft er een gekocht bij een winkelketen voor haar kleindochter van 6, meisje mag graag knutselen en tekenen.
Dus ze kocht er 1 van 20 bij 20 om te proberen.
Geen succes…. het duurde mevrouw te lang voor hij af was🤣🤣🤣🤣 dus ik heb sneeuwwitje maar voor gaar afgemaakt 😁

E
Els calendar_today

Mijn kleindochter is net vier jaar en heeft bij mij aan de tafel meegekeken, zij vond het erg leuk. Direct kwam de vraag Oma, dat kan ik ook! Heb leuke werkjes gekocht voor haar en zij geniet ervan.

laat een reactie achter

Gratis Verzending V.A. €20,-

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x