Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

How to: sneller worden in diamond painting

How to: sneller worden in diamond painting

Soms krijg je de indruk dat andere diamond painters hun kunstwerken in recordtijd kunnen voltooien. Maar hoe doen ze dat? Precies deze vraag ging vorige week in ons team rond. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar waardevolle tips om jouw productiviteit en snelheid bij het maken van een diamond painting te verhogen. Benieuwd? Lees hieronder 5 tips die jouw helpen om je diamond kunstwerken sneller af te ronden. 

1. Creëer een goede werkomgeving
Niks leid meer af dan een rommelige kamer of werktafel, zorg er daarom voor dat je een goede werkomgeving creëert voor je aan je diamond painting gaat beginnen. Verander indien mogelijk een kamer of een deel van je huis in je eigen diamond painting atelier. Dit kan een extra tafel zijn, of als je de ruimte hebt, zelfs een hele hobbykamer. Hierdoor weet je altijd waar je diamond painting accessoires zijn en kun je ook alles gemakkelijk bereiken. Geen irritant heen en weer gesjouw meer en geen gezoek meer naar pennen of wax. Naast dat het functioneel is, is het ook fijn om een gezellige opgeruimde sfeer om je heen te hebben als je aan je kunstwerk bezig bent. 

2. Zorg voor genoeg licht
Naast een opgeruimde werkomgeving is het ook belangrijk dat je werkomgeving genoeg licht heeft. Een goed verlichte omgeving maakt het makkelijker om preciezer te werken, maar ook om sneller en efficiënter te werken. In een heldere en verlicht omgeving zijn namelijk symbolen en kleuren duidelijker te zien op het canvas. Dit verbetert niet alleen de nauwkeurigheid bij het plaatsen van de diamond steentjes, maar versnelt ook het proces vergeleken met een donkere of schemer ruimte. 

Heb je alleen de avonduren tot je beschikking om aan je kunstwerk te werken en is je kamer niet zo licht? Dan is het altijd nog een mogelijkheid om een LED verlichtingsplaat aan te schaffen. 

3. Gebruik een Multiplacer Tool om meerdere steentjes tegelijk te plaatsen
De delen van een diamond painting die het langst duren zijn vaak grote vlakken met dezelfde kleur steentjes. Om deze vlakken snel aan te pakken kan je het beste gebruik maken van een Multiplacer Tool.  In plaats van elk diamond steentje afzonderlijk te plakken, maakt dit praktische hulpmiddel het namelijk mogelijk om meerdere diamond steentjes tegelijk op te pakken en aan te brengen. Dit maakt het proces niet alleen makkelijker, maar bespaart ook tijd en verbetert de efficiënte van je diamond painting project. 

4. Verdeel je diamond painting canvas in kleine stukken
Een slimme strategie om snel vooruitgang te boeken is om je diamond painting canvas op te delen in kleine behapbare stukken. Door het opdelen in overzichtelijke stukken voelt je diamond painting project minder overweldigend aan en kan je het systematischer aanpakken. Daarnaast kun je door je diamond painting in kleine delen te verdelen, je diamond painting sessies flexibeler in je dagelijks leven integreren. Zelfs als je maar weinig tijd hebt, kun je toch aan een klein onderdeel werken en deze voltooien. Het vermogen om een deel in een kort tijdsbestek te voltooien, stimuleert ook een consistent werkroutine. Je gaat er automatisch vaker mee aan de slag, omdat je iedere diamond painting break met een bevredigende conclusie kunt afsluiten en als een positieve ervaring kunt omschrijven. 

5. Maak gebruik van handige diamond painting accessoires
De laatste manier om tijd te besparen is door gebruik te maken van handige diamond painting accessoires. Eerder in deze blog hebben we het al even gehad over een LED verlichtingsplaat en over de Multiplacer Tool. Maar er zijn nog meer handige accessoires die jouw diamond painting proces kunnen verbeteren:
- Opbergboxen: slimme sorteersystemen zoals onze opbergboxen zijn onmisbare hulpmiddelen als het gaat om het besparen van kostbare tijd. Als je een doordacht en effectief organisatiesysteem aanhoudt voor je diamond steentjes heb je altijd het overzicht en kun jij je volledig concentreren op het creatieve werk. 
- Trechter: vaak zijn diamond painters de meeste tijd kwijt aan gerommel met hun steentjes. Maar wist je dat wij in onze webshop nu een handige oplossing hebben om je diamond steentjes in een opbergbox of zakje te gieten? Wij bieden namelijk nu een siliconen trechter aan die voorkomt dat je steentjes overal heen vliegen als je ze wilt opbergen. 

Heb jij zelf ook een tip om sneller te worden in diamond painting? Laat het ons weten in de reacties!

 

comment {0 reacties

g
greta calendar_today

waarom sneller? is om te ontspannen en niet wie het raps kan

geniet er van al duurt het lang je doet het voor je tijd door te brengen geen wedstrijd.

D
Danny calendar_today

Ik heb al meerdere Diamond Paintings tot een goed einde gebracht, ik plaats ook steentje voor steentje op het canvas. Het is een hobby dus neem ik er ook mijn tijd voor

M
Marjan calendar_today

Elke dag een uurtje s’avonds om mijn hoofd leeg te maken zodat ik wat ontspanning hebt voor het slapen gaan.
En nee ik maak er ook zeker geen haast klus van
De bedoeling om te ontspannen en van haasten krijg je weer spanning omdat je verkeerde kleur gebruikt of dat er een bakje omvalt

l
leni Krekel Kelderman_Heegers calendar_today

ik ben blij met de hersluitbare zakjes ik zet ze op nummer in een bakje en kan zo heel ontspannend werken Dat vind ik een heel goede verzorging.

c
conny calendar_today

Het is toch een hobby? Waarom moet het dan sneller af? Bij een hobby is het DOEN net zo waardevol als het eindproduct in mijn optiek. Veel plezier allemaal bij het DOEN

laat een reactie achter

Gratis Verzending

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x