Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Hoe start ik met Diamond Painting?

Hoe start ik met Diamond Painting?

Hoe start ik met Diamond Painting?

Om die vraag goed te beantwoorden, moeten we eerst weten wat is diamond painting? Diamond painting is schilderen met kristallen, of in het vakjargon ook wel gemstones of diamonds genoemd. Je bedekt dus een canvas met een laag minuscule steentjes die samen een erg mooi glinsterend geheel vormen, en zo de afbeelding compleet maken.

 

DIAMOND PAINTING IS VOOR IEDEREEN

Voor dat je met deze hobby start moet je wel weten dan je een berg geduld nodig hebt om de duizenden diamonds op het canvas aan te brengen. Diamond painting is een uiterst secuur werkje om het geheel mooi te laten zijn. 

Dat neemt niet weg dat het ene hobby voor jong en oud kan zijn, daar er voor de kinderen speciale diamond painting kits zijn die speciaal voor hun leeftijdscategorie zijn samengesteld. Voor de kids zijn de kristallen steentjes groter, en de patronen minder moeilijk.

Ook voor de beginnende diamond painter or crafter is het beter om eerst met iets eenvoudigs te beginnen om zo de handigheid te krijgen van het inleggen, en het systeem werk te leren begrijpen.

 

WAT HEB IK NODIG?

Diamond painting hoeft niet duur te zijn. Er zijn al diamond paintings te krijgen vanaf een tientje. Dus echt een hobby voor het grote publiek.

Je hebt een starters setje nodig, daar zitten onder anderen een rubberen pad in met ribbeltjes, om de diamonds uit te sorteren. Alle paintings van Diamond Painting Wereld worden met starterskit geleverd. Een pincetje om de diamantjes te sorteren helpt om de zaak goed te ordenen. De diamond tool, is een soort plastic pen om de kristallen steentjes op het canvas vast te zetten. Verder is er een handige gel, ook wel wax genoemd, die niet als lijm fungeert, maar helpt bij het aanbrengen. Dan is er uiteraard een canvas nodig waar de diamonds op worden aangebracht. Deze canvassen komen in diverse maten maar ook in verschillende moeilijkheidsgraden.

 

WAAR KAN IK PAINTEN?

Diamond Painting is niet echt een hobby die je in de trein of achter in de auto kunt doen. Je moet een rustig plekje hebben waar je vele uren rustig kunt werken om de prachtige diamond painting patronen te vullen. Alhoewel, voor de echte fanaten hebben we ondertussen een handige opbergkoffer aan het assortiment kunnen toevoegen, waardoor jij je paintings overal veilig mee naar toe kunt nemen!

Er zijn in de tussentijd ook een paar kleine vereniging in Nederland waar kennis opgedaan kan worden, en waar spulletjes uitgewisseld kunnen worden. Diamond painting is echt een trending topic op hobbybeurzen.

Bekijk onze Facebook tip & tricks groep, en onze Steentjes marktplaats voor het uitwisselen van diamond painting onderdelen en ideeën. 

Wat diamond painting is, hoeft nu dus geen vraag meer te zijn, maar een volwassen hobby die iedereen in een paar uurtjes kan leren. De resultaten zullen je verbluffen als je je eerste glinsterende diamond painting aan de muur kunt hangen.

 

laat een reactie achter

Gratis Verzending V.A. €20,-

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x