Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Hoe kan ik mijn diamond painting sealen?

Hoe kan ik mijn diamond painting sealen?

Je hebt je diamond painting afgerond, gefeliciteerd! Als trotse eigenaar van je voltooide project wil je natuurlijk dat je painting er nog jarenlang zo uitziet als op de dag dat je deze afgerond hebt. Dus hoe kan jij je kunstwerk een langere levensduur geven?

De oplossing is simpel: sealen! Het sealen van je painting zorgt ervoor dat de steentjes op hun plaats blijven zitten, dit verlengt de levensduur van jouw diamond painting. Zeker als je van plan bent om jouw mooie kunstwerk op te hangen, is het cruciaal dat je deze sealt. Maar hoe kan je je diamond painting dan sealen? 

Voor je gaat sealen
Alvorens je begint met sealen is het van belang om je painting eerst even met een vochtig doekje schoon te maken. Zo verwijder je eventueel vuil en stof voordat je de seal laag aanbrengt. Als je dit niet doet dan zal het vuil en stof zichtbaar worden en kan dit je eindresultaat behoorlijk verpesten. Er zijn eigenlijk twee goede manieren om te sealen: 

Sealen met een kwast
Eén van de manieren om je diamond painting te sealen is sealen met een kwast en dikke lijmsubstantie. De voordelen van het gebruiken van een dikkere lijm substantie met kwast is dat het perfect is als je de painting zonder glas in een frame wil ophangen. Het is waterproof en omdat de lijm ook tussen de kleine openingen gaat zitten is het ook makkelijk om stof te verwijderen. De nadelen van sealen met een kwast zijn dat de glans wat verloren gaat en je hebt wat meer kans op kreukels wanneer de lijm op de zijkanten van je painting terecht komt. Let hier dus op!

Sealen met een spray
De tweede manier om je diamond painting te sealen is sealen met een spray. Het beste is om een aerosol spray te gebruiken, deze zijn gemakkelijk te verkrijgen bij je lokale hobbywinkel. De voordelen van sealen met een spray is dat het de glans van de steentjes behoudt. Het is waterproof en wordt niet geel, ook droogt het erg snel. Eén van de nadelen kan zijn dat een spray niet werkt als een dikkere lijmsubstantie en dus niet de vrije ruimte tussen de steentjes opvult. 

Moet je dan echt sealen? Bij Happy Painting is het op zich niet nodig om je painting te sealen, dit vanwege onze kwaliteit steentjes en de goede plaklaag. Het is dus geheel aan jouw persoonlijke voorkeur om je kunstwerk te sealen of om deze gewoon in te lijsten. 

Heb jij je painting wel eens geseald? Laat het ons weten in de reacties!

comment {0 reacties

Y
Yvonne Van ECK calendar_today

Ik heb mijn painting bijna af en wil het graag in lijst met glas doen.
De maat is 150 bij 80
Iemand n idee waar je zo’n lijst kunt kopen?
Alvast bedankt

R
Richard Pouwels calendar_today

Richard Pouwels schrijft

Ik doe na dat ik de painting helemaal klaar heb de painting eerst met een rubberen roller aan rollen en daarna maak ik een mdf plaat opmaat en plak eerst de painting op de plaat om hem vervolgens een vernislaag aan te brengen, daarna maak ik er nog zelf een mooi lijstje eromheen

M
Mijnie calendar_today

Kan je ze buiten in de zon hangen als je hem in een fotolijst doet

J
Janny calendar_today

Ik rol ze ook af met de deegroller en mijn man doet er blanke lak erover heen spuiten

B
Bianca calendar_today

Ik spuit er haarlak overheen als mijn painting af is. Dit werkt uitstekend en plakt niet.

laat een reactie achter

Gratis Verzending V.A. €20,-

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x