Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Hoe gebruik je Washi Tape?

Hoe gebruik je Washi Tape?
Er zijn steeds meer toffe knutsel items verkrijgbaar. Dat is natuurlijk ontzettend leuk voor ons Happy Painters want er zijn altijd weer nieuwe dingen om te ontdekken. In deze blog gaan we het hebben over Washi Tape. Dit is niet zo zeer een nieuw knutselproduct, maar we zien dat het steeds vaker wordt gebruikt bij het diamond painten! Maar wat is Washi Tape eigenlijk? En hoe gebruik je het? Lees dan snel verder om antwoord te krijgen.WAT IS WASHI TAPE?

Oorspronkelijk ontstaan in Japan, was washi tape niet bedoeld om als knutselartikel te gebruiken. Het was een soort afplakband gemaakt van natuurlijke materialen waaronder bamboe en hennep. Het doel van washi tape, dat voorheen MT (masking tape) werd genoemd, was om een soort plakband te maken dat kleefde maar ook gemakkelijk van voorwerpen kon worden verwijderd zonder de vervelende plakresten achter te laten.

Toen het bedrijf dat washi tape produceert, Kamoi Kakoshi, hoorde van een groep van drie vrouwen die het product hadden gebruikt om te knutselen, nodigden zij de innovatieve vrouwen onmiddellijk uit in de fabriek en een nieuw soort MT-tape was geboren.

Nu kunt je deze lichtgewicht, zeer klevende maar gemakkelijk te verwijderen tape gebruiken om alles te versieren, van uw slaapkamermuren tot potloden, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de tape het voorwerp of muur beschadigt. Ze zijn er in allerlei prachtige patronen en kleuren! En nu is washi tape zelfs niet meer weg te denken in de wereld van diamond painting.


WASHI TAPE GEBRUIKEN BIJ DIAMOND PAINTING

Je kunt er gebieden waar je niet aan werkt mee bedekken. Canvasses moeten compleet zijn met een beschermende toplaag om te voorkomen dat vuil en stof aan je canvas blijven kleven. De tape houdt je canvas veilig en kleverig terwijl je er niet op werkt.

De meeste Happy Painters gebruiken graag washi tape om een vierkant raster op het canvas te maken, zodat ze per sectie aan de painting kunnen werken terwijl de rest van het canvas goed beschermd blijft. Als er een deel van de painting klaar is, kun je de tape makkelijk verwijderen zonder het canvas te beschadigen, om vervolgens aan het volgende vierkantje te werken. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom washi tape zo veel gebruikt wordt door diamond painters naast de leuke, schattige, kleurrijke ontwerpen.


^ Sanne S. deelt haar painting op met een vrolijke paarse Washi Tape!


Je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot het gebruik van je washi tape alleen met je diamond painting project zelf. Ook kun je je accessoires er leuk mee versieren! De meeste Happy Painters hebben een overvloed aan diamond painting accessoires, dus waarom probeer je ze niet wat meer eigen te maken door je favoriete patronen en kleuren washi tape erop te plakken? Je kunt washi tape om je painting pennen wikkelen of mooie ontwerpen op je steentjes opbergbox plakken.

Als je een portfolio map gebruikt om je paintings veilig in te bewaren, kun je ook washi tape gebruiken om je map te versieren zodat hij helemaal van jou is. Als je echt creatief bent, kun je zelfs washi tape gebruiken om de muren van je knutselkamer of andere delen van je huis te versieren.


DIAMOND PAINTING + WASHI TAPE = DE PERFECTE COMBI!

Ben je nieuwsgierig geworden? Dan zul je het gewoon lekker moeten uitproberen! Neem een kijkje in onze collecties om een mooi project te vinden waar je graag aan wilt werken, en kies dan bijpassende washi tape kleuren om je diamond painting skills naar een nieuw niveau te tillen. En door het lezen van deze blog ben jij als eerste op de hoogte hoe dit moet!

comment 1 opmerking

I
Ineke Latour calendar_today

Wat leuk en fijn om dit blok te lezen. Ik wil proberen om ze op te slaan als naslagwerk. Ik ben blij met dese tips. Vooralmomdat ik niemand in mijn omgeving heb die ook aan het painten is en dus niemand hebt om ideeen uit te wisselen. Groetjes Ineke Latour

laat een reactie achter

Gratis Verzending V.A. €20,-

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x