Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Help! Mijn diamond painting plaklaag is beschadigd

Help! Mijn diamond painting plaklaag is beschadigd

Als je gaat diamond painten zijn er een aantal zaken van groot belang - één daarvan is je diamond painting plaklaag. Het is deze plaklaag die er namelijk voor hoort te zorgen dat de steentjes die je plaatst netjes blijven zitten waar ze horen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar toch horen wij jammer genoeg best vaak van hun klanten dat ze hun plaklaag op een of andere manier beschadigd hebben. 

Zo kan het zijn dat er bijvoorbeeld een stukje papier of iets anders wat er niet hoort in de plaklaag is gekomen, of dat een deel van de plaklaag per ongeluk kapot is gegaan. Help! Wat moet je dan doen? Vrees niet, met deze tips los jij gemakkelijk de beschadiging aan je diamond painting plaklaag op. 

Help! Er is papier of andere rommel in mijn plaklaag terecht gekomen
Mocht dit gebeuren dan heb je meerdere opties om de rommel uit je plaklaag te halen. Allereerst kun je proberen om het eruit te halen met de meegeleverde pincet, zorg wel dat je niet met je vingers aan de plaklaag komt. Lukt dit niet of kan je de pincet zo snel even niet vinden? Dan kan je het beste het papier of andere kleine rommel eruit proberen te halen met babydoekjes. Ook hier geld: probeer de plaklaag niet te veel aan te raken, het kan geen kwaad om hem aan te raken, maar de plaklaag kan niet tegen veel vocht. Als je geen babydoekjes in huis hebt kun je het ook proberen met een klein stukje van een vochtige theedoek. 

Help! Een klein stukje van mijn plaklaag plakt niet meer
Het kan wel eens voorkomen dat je een klein stukje plaklaag hebt dat niet meer zo goed plakt, doordat er bijvoorbeeld stof in is gekomen of dat de plaklaag te lang open heeft gelegen. Gelukkig is de oplossing hiervoor vrij simpel: het aanschaffen van een doorzichtige lijmroller. Met deze lijmroller kan je makkelijk en snel een klein stukje van je diamond painting weer repareren. Je rolt over je canvas en daarna kun je weer steentjes plakken. 

Help! Mijn hele plaklaag plakt niet meer
Als je hele plaklaag niet meer goed plakt is het natuurlijk niet handig om alles met een kleine lijmroller te doen, vooral niet als je een groot formaat diamond painting hebt. Maar wat moet je dan doen? In dit geval raden wij aan om gebruik te maken van zogenaamde Aslan folie. Deze folie kan bij verschillende webwinkels, zoals bijvoorbeeld bol.com aangeschaft worden en kan over de hele diamond painting worden aangebracht. Op deze manier creëer je dus eigenlijk een compleet nieuwe lijmlaag. 

Voorkomen is beter dan genezen - bescherm je diamond painting
Met deze tips kan jij dus je diamond painting plaklaag weer herstellen zodat jij verder kunt werken aan je kunstwerk. Maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Daarom raden wij aan om je diamond painting plaklaag altijd te beschermen met de beschermfolie. Deze folie zit niet voor niks over je canvas heen en kan de plaklaag en je diamond painting goed beschermen tegen stof, vuil of beschadigingen.  

Is jouw diamond painting plaklaag wel eens beschadigd geweest, hoe heb je het toen opgelost? Vertel het ons in de reacties! 

comment {0 reacties

B
Bea calendar_today

De steentjes komen regelmatig terug los en het is niet dat ze geklemd zitten want ze vallen Zander moeite mooi op hun plaatsje terug . Wat kan ik daar aan doen.verder vond ik het paper op de canvas beter dan de folie nu.

J
Joke Giesbers calendar_today

Helaas is er water op mijn painting gekomen. Hij is nu helemaal gekreukt en rijp voor de vuilnisbak. Heb er al iets zwaars opgelegd maar werkt niet echt. Graag een tip van jullie.
Joke Giesbers

J
José calendar_today

Mijn plaklaag is ook een klein stukje beschadigd…door mijn eigen schuld..maar …
Ben niet zo heel tevreden over mijn painting ..kleuren zijn heel donker , net als de bijbehorende lijst met nummers….moet veel moeite doen om alles te ontcijferen…
Vind ook de plakfolie niet zo fijn…doorzichtig , dus je ziet niet goed welk stukje je er afgehaald hebt !
Ook veel steentjes die snel loslaten…ook op het niet beschadigde stukje !
Jammer , maar ik ben niet zo tevreden…😢😢
Al met al….

D
Deprez Debbie calendar_today

Ik heb dat gelukkig nog niet tegen gekomen maar de tips neem ik mee mocht dat eens voorvallen.

J
Janny calendar_today

Helaas is dat mij bij allereerste painting overkomen.
Ik had natuurlijk niet de ervaring die ik nu heb maar ik heb het op weten te lossen met een pritstift. Later deed ik dat met spraylijm.

laat een reactie achter

Gratis Verzending V.A. €20,-

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x