Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Eigen Foto Paintings. Dit móet je weten!

Eigen Foto Paintings. Dit móet je weten!

De populairste painting is inmiddels de Eigen Foto Painting, of ook wel een custom painting, eigen ontwerp painting, foto painting genoemd. Het is een mooie manier om je favoriete foto of afbeelding om te zetten naar een diamond painting! En dat is toch wel het allerleukst. Maar wist je dat er veel bij komt kijken? Lees hieronder wat de belangrijkste dingen om rekening mee te houden zijn wanneer je een Eigen Foto Painting besteld bij Happy Painting.

 

JOUW FAVORIETE FOTO OF AFBEELDING

Hier valt of staat eigenlijk alles al mee. Om dit duidelijk te kunnen maken leggen we je graag eerst kort uit hoe een foto painting überhaupt gemaakt wordt.

Bij het ontwerpen van diamond paintings en het printen van het canvas worden de foto's die je upload wel tot duizend keer vergroot door een speciaal computer programma. Samen met onze ontwerpers selecteert de computer de pixels om die vervolgens om te zetten naar steentjes. Elke losse pixel krijgt dus als het ware een bijbehorend kleur steentje.

Voordat je een foto uploadt, onthoud dit: hoewel de foto ongetwijfeld mooi is op je computer of telefoon worden sommige afbeeldingen simpelweg niet mooi als diamond painting. Het belangrijkste is dat je rekening moet houden met de kwaliteit van de foto. Deze moet hoog genoeg zijn voor een mooi resultaat. Is je foto wazig of onscherp? Vergeet het maar. Dat wordt geen mooie painting.

De kleuren moeten helder zijn en kies een foto met zo min mogelijk schaduwen, vooral in gezichten. Paintings worden automatisch een tint donkerder dus hoe meer schaduwen, hoe donkerder die delen van de foto zullen worden. 

Veel voorkomende vragen die we krijgen zijn: Waarom heeft het witte gedeelte van mijn schilderij een andere kleur? of Waarom zitten er in het zwarte gedeelte van mijn painting blauwe en groene steentjes?

Als de originele kleur in de foto licht rood of licht blauw is, wordt die kleur tot wel 1000 keer vergroot wanneer deze wordt omgezet in een diamond painting. Als er een licht rode tint op de foto staat, dan kan dit verspreiden naar delen van de painting waarvan je zou verwachten dat het wit is.

Ook moet je onthouden dat een witte kat bijvoorbeeld, op een foto of in het echt prachtig wit is. Maar op een foto zul je altijd kleine schaduwen zien. Schrik niet wanneer je dus roze, groene of blauwe steentjes tegenkomt bij het painten van jouw witte kat. Dit is puur om het contrast te behouden. Want ga maar eens na, zou je het mooi vinden wanneer de gehele kat enkel bestaat uit witte steentjes? Wij denken van niet. Dan zou de kat namelijk een groot, wit vlak worden zonder enige levendigheid erin!

Dan het onderwerp van de foto. Die staat het liefst in het midden. Wil je graag een eigen foto painting maken van je hond die lekker in het gras speelt? Snij de foto dan zo bij dat de hond helemaal naar voren komt. Bijvoorbeeld: 


Je ziet nu direct dat de bijgesneden versie een veel mooiere painting zal worden! Er is namelijk veel meer ruimte voor detail en kleurverloop. 

We begrijpen dat je misschien denkt dat je dat helemaal niet kunt, want het nabewerken van foto's is niet voor niets een vak. Wist je dat wij je daar graag bij helpen? Wanneer je twijfelt of je foto wel goed genoeg is of hier en daar een bewerking kan gebruiken, mail gerust naar onze klantenservice! Zij zorgen er dan voor dat jouw foto geoptimaliseerd wordt door onze professionele beeldbewerkers. 


FORMAAT KEUZE

Ook dit is erg belangrijk. Bij het kiezen van het juiste formaat zijn er twee belangrijke dingen om over na te denken: 1) painting grootte; welke maat moet de painting hebben? en 2) painting oriëntatie; heb ik een liggend, staand of vierkant canvas nodig?

Als eerste moet je kijken naar hoeveel personen er op de foto staan. Is het er maar één? Dan kun je voor minimaal formaat 30x40 kiezen. Maar wil je een mooie painting maken van jouw familie met misschien wel vijf of meer personen? Dan heb je al gauw een groot formaat nodig. In ons maat advies staat het goed uitgelegd: Het is echt belangrijk dat je hier goed naar kijkt en ook aan de hand van ons advies je painting besteld. De grootste reden dat je painting tegenvalt is vaak toch een te klein formaat. Zoals we al eerder zeiden, hoe groter het formaat painting, hoe meer ruimte er is voor details en kleurverloop. Wanneer er drie personen op je foto staan, maar je kiest formaat 20x30, is er veel te weinig ruimte om dit gedetailleerd te krijgen. 

Let hiernaast ook goed op de oriëntatie van je foto. De meeste foto's zijn gemaakt in landschap formaat, liggend of staand. Is dit het geval, kies dan ook voor een liggend of staand formaat painting. Voorbeelden daarvan zijn de 30x40, 40x50, 50x70 enzovoort. Is je foto vierkant? Dan kies je voor formaten zoals 30x30, 50x50, 60x70 etc. Doe je dit niet goed? Dan kan het gebeuren dat je of een ander formaat painting ontvangt, of we moeten je foto helaas bijsnijden. 

Twijfel je tussen een aantal formaten of kom je er niet helemaal uit? Ook in dit geval staat onze klantenservice ook altijd voor je klaar! Stuur ons een berichtje en we zullen eerst voorbeelden voor je maken. Of kies voor onze Foto Check Service tijdens het bestellen. Zo weet je zeker dat je het perfecte formaat bij jouw foto kiest.^ Prachtige Eigen Foto Painting van Daniëlle H., formaat 100x60cm


KIES VOOR HAPPY KWALITEIT

Dan is er nog de kwaliteit die het verschil maakt. De Eigen Foto Paintings van Happy Painting worden ten eerste met veel zorg en liefde gemaakt. We doen er alles aan om je favoriete foto om te toveren naar een prachtige diamond painting. Waar andere aanbieders je foto klakkeloos zullen uitprinten op een laag kwaliteit canvas, zullen wij aandachtig naar jouw ingezonden foto kijken. Want wanneer je van te voren even contact opneemt en kiest voor de Foto Check Service, zullen wij altijd je bestelling met je doornemen. Mocht jouw gekozen foto niet voldoen aan de eisen, of je hebt het verkeerde formaat gekozen, laten wij dit aan je weten. 

Ten tweede, en dit spreekt voor zich, wordt jouw dierbare foto of afbeelding geprint op hoogwaardig kwaliteit canvas. Samen met mooie steentjes en een goede starterskit heb jij jouw nieuwe en mooiste diamond painting zo af! 

comment {0 reacties

m
m v haaren calendar_today
waar om kan het niet foto zonder achter grond
c
celie calendar_today

hele goeie informatie,. ik ga het voortaan goed bekijken. dank je wel.

N
Nicole calendar_today

Onze trouwfoto is fantastisch goed gelukt. Zelf heb ik hier en daar een paar steentjes vervangen. Goede formaat en van ver bekeken is het duidelijker en mooier dan van dicht. Dank u voor de tip.

N
Nicole calendar_today

Onze trouwfoto is fantastisch goed gelukt. Zelf heb ik hier en daar een paar steentjes vervangen. Goede formaat en van ver bekeken is het duidelijker en mooier dan van dicht. Dank u voor de tip.

E
Erica Kaal calendar_today

Ik heb hele verkeerde kleuren gekregen,en ik heb toch een grote gekozen.ik weet niet wat ik fout heb gedaan,wel jammer want het was best duur

laat een reactie achter

Gratis Verzending

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna