Eigen Foto Painting met zwart/wit foto's

Zwart/wit foto's zijn prachtig. Het geeft je afbeelding een totaal andere beleving dan foto's in kleur. Waar kleurenfoto’s je nog wel eens kunnen afleiden van het onderwerp, brengen de contrasten uit een zwart/wit foto juist jouw onderwerp naar voren. Natuurlijk zijn dit soort foto's ook geschikt voor diamond paintings, echter moet je wel met een paar dingen rekening houden. 

Zoals in onze eerdere blog beschreven, weet je nu wat de beste manieren zijn om de perfecte foto te kiezen voor een Eigen Foto Painting. Heb je deze nog niet gelezen? Klik hier. Nu heb je gekozen voor een mooie zwart/wit foto.

Bij het ontwerpen van diamond paintings en het printen van het canvas worden de foto's wel tot duizend keer vergroot. Zo selecteert de computer de pixels om die vervolgens om te zetten naar steentjes. Elke losse pixel krijgt dus een bijbehorend kleur steentje. Vergeet niet, hoe groter het formaat van je painting, hoe meer ruimte er is voor details en kleurverloop. 

Maar wat is er dan zo speciaal aan zwart/wit foto's? Je zult het niet geloven maar zwart/wit foto's hebben ook kleur.

Een zwart/wit foto heeft namelijk maximaal 256 grijstinten. Gijswaardenafbeeldingen zijn 8-bits afbeeldingen. Elke pixel in een afbeelding in de grijswaardenmodus heeft een helderheidswaarde tussen 0 (zwart) en 255 (wit). Maar moet je voorstellen, alle nummers tussen de 0 en 255 (dat zijn er nogal wat) hebben dus verschillende kleuren. 

Deze zien wij met het blote oog niet maar er zitten wel degelijk pixels in de foto die bijvoorbeeld roze, lichtgroene en paarse/lila kleuren hebben. Deze tinten zorgen voor contrast, diepte en een mooi kleurverloop. 

Dus niet schrikken als je lekker bezig bent met jouw zwart/wit diamond painting en je ziet ineens steentjes met kleur! Wanneer het kunstwerk helemaal klaar is en je bewondert het vanaf een afstandje, zal het mooi op zijn plek vallen... Beloofd!


2 reacties


  • Bianca

    Lijkt me leuk om cadeau te geven.


  • Farnaz

    Heel mooi en goede ide voor cadeautjes


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd