Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Diamond painting uitgelegd: jouw diamond painting woordenboek

Diamond painting uitgelegd: jouw diamond painting woordenboek

Wanneer je voor het eerst begint met diamond painting kan het best overweldigend zijn. Er worden allerlei termen naar je hoofd gegooid en jij kan er geen chocola van maken. Want waarom heb je bijvoorbeeld een pincet nodig, je gaat toch niet je wenkbrauwen doen? En waarvoor gebruik je wax precies? In deze blog geven wij jou uitleg bij de meest gebruikte termen, zodat jij zelfverzekerd aan de slag kunt. 

DP
Zie je ergens "DP" voorbij komen en heb je geen idee wat dit betekent? Geen zorgen, DP is gewoon de afkorting van Diamond Painting. Als je de term veel gebruikt is het gewoon makkelijker om deze af te korten. 

Diamond Painting Pen
Bij elk diamond painting project word een pen meegeleverd, deze zogeheten "diamond painting pen" lijkt op een normale pen, maar bevat geen inkt. Het is een hulpmiddel om de steentjes op te pakken en te plakken op het canvas. 

Pincet
Bij een pincet denk je natuurlijk aan de tool die je gebruikt om je wenkbrauwen bij te werken, of om splinters uit je vinger te halen. Bij diamond painting wordt een pincet gebruikt voor het verwijderen van steentjes die verkeerd zijn geplakt. Dit is namelijk een precisie werkje dat je liever niet met je vingers wilt doen. 

Roller
Wij verkopen op onze website ook een diamond painting roller. Deze roller is een accessoire die je kunt gebruiken om de steentjes goed aan te drukken. Heb je je hele painting af? Rol dan de roller over de steentjes en druk ze extra goed aan. Zo blijven ze gegarandeerd beter zitten. 

Schudbakje
Bij elke diamond painting set wordt ook een schudbakje meegeleverd. Een schudbakje is in een speciale vorm ontworpen en bevat groeven. Een schudbakje word gebruikt voor het recht leggen van de diamantjes, zodat je ze op de goede manier met de pen kan oppakken. 

Wax
Er zit toch al een plaklaag op het canvas, waarom gebruik je dan wax? Wax wordt gebruikt voor het puntje van de diamond painting pen. Wanneer je met je pen (voorzien van wax) tegen een steentje drukt zal je zien dat deze blijft plakken. Zo kan je het steentje makkelijker op de goede plek op je canvas plaatsen. Blijven je steentjes niet meer aan de pen plakken? Voorzie de pen dan opnieuw van wax. 

DMC-codes
DMC-codes klinkt ingewikkelder dan dat het is. Deze term verwijst eigenlijk gewoon naar de legenda die je bij elke painting op het canvas ziet. Dit is dus de kleurcode in combinatie met het symbool. Het laat zien welke kleur waar op het canvas hoort. 

Multiplacer Tool
Op onze website bieden wij ook een "multiplacer tool" aan. Een multiplacer tool kan je eigenlijk een beetje zien als een steentjeslegger: een extra accessoire die het mogelijk maakt om meerdere steentjes tegelijkertijd te plaatsen. 

Lichtplaat
Een lichtplaat, ook wel bekend onder de naam lightpad of lichtbord is zoals de naam misschien al een beetje zegt een plaat met ingebouwde verlichting. Zodra je daar een diamond painting canvas op legt, is het makkelijker om alle symbolen op de painting te zien. 

WIP
Als je accounts op Instagram die veel met diamond painting bezig zijn volgt of als je in een diamond painting Facebook groep zit, heb je vast de term "WIP" wel eens voorbij zien komen. WIP staat voor Work In Progress en betekent dus dat iemand nog met zijn diamond painting bezig is. 

Drill
Ook de term "drill" komt veel voor op de diamond painting kant van social media. Misschien heb je het wel eens geprobeerd te vertalen en kwam je erachter dat drill het Engelse woord is voor boren, geen zorgen want met boren heeft het niets te maken. Drills zijn in diamond painting terminologie niks anders dan de steentjes die bij een set worden geleverd om op het canvas te worden aangebracht. 

Confetti
Misschien heb je de term confetti ook wel eens voorbij zien komen. Met de term confetti bedoelt men delen van een diamond painting waar veel verschillende kleuren worden gebruikt. Ben je bijvoorbeeld met een stuk van de zee bezig? Dan zal dit voornamelijk blauw zijn. Ben je bezig met een spectaculaire zonsondergang? Dan kan dit een "confetti" aan verschillende kleuren bevatten. 

Mis jij nog termen in deze lijst? Laat het ons weten in de reacties en we voegen ze toe! 

comment {0 reacties

H
Horstman calendar_today

Er zijn verschillende soorten “pennen”. Waar zijn deze voor ??

A
Annemarie Vaane_Stam calendar_today

Ik heb ook al zoveel Pantings gemaakt. Ook veel voor andere gemaakt alles bij elkaar zijn het er wel 30
stuks groot en klein zelf heb ik er 4 grote en 3 kleinere in de kamer hangen de rest ligt in de kas en wachten op een plaatsje.
Groetjes: Annemarie

J
Johanna Broeckx calendar_today

Ik vind het schudbakje heel fijn maar de ribbels is niet fijn moet gewoon glad zijn kun je makkelijker pakken

M
Marian Boekhout calendar_today

Fijne manier om te ontspannen,naast legpuzzels maken.
Ik maak diamond paintings van sprookjes,Disney,paarden, dolfijnen enz. voor een stichting: de Speelstoet.
Een organisatie,opgezet door vrouwen.
Kinderen van arme gezinnen, kunnen hier
speelgoed uitzoeken . Omdat ze ook niets aan hun kamermuur hebben hangen,maak ik paintings,die ingelijst en wel ook uitgezocht kunnen worden.

R
Ria De Zwaan calendar_today

Ik vind diamondpainting zo ontspannend ben nu met mijn zesde grote bezig, heb voor anderen ook al een paar gedaan.
Is gewoon fijn om te doen

laat een reactie achter

Gratis Verzending

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna