Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Diamond Painting tegen Stress en Spanningen

Diamond Painting tegen Stress en Spanningen

Diamond Painting tegen Stress en Spanningen

Diamond painting is dé remedie tegen stress en spanningen. Daarnaast is deze nieuwe manier van creatief bezig zijn gewoonweg erg leuk om te doen. En niet te vergeten, het eindresultaat van een tekening met diamantjes is letterlijk en figuurlijk schitterend. Maar hoe helpt diamond painting stress en spanningen voorkomen? En voor wie is deze creatieve hobby geschikt? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over diamond painting én waarom dit leuke tijdverdrijf zorgt voor de nodige rust en ontspanning.

Creatief bezig zijn brengt onze geest tot rust. Belangrijk, want in deze toch al hectische maatschappij lijkt er maar weinig ruimte meer te zijn voor ontspanning. Onze dagindeling vereist een strakke planning en daarnaast hebben we natuurlijk ook nog te maken werkdruk. Naast onze baan, sociale verplichtingen en het huishouden blijft er nauwelijks tijd over voor onszelf. Toch is dit stukje ontspanning wel van groot belang.

Het zorgt ervoor dat we ons hoofd leeg kunnen maken en de spanningen van de dag weg kunnen laten vloeien. Stressklachten die onopgemerkt blijven of zelf worden genegeerd, resulteren maar al te vaak in een burn-out. Om dat te kunnen voorkomen moeten we ons lichaam en geest tot rust brengen. Met diamond painting doe je dat niet alleen effectief, maar ook nog eens op een hele vermakelijke manier.

diamond painting tegen stress

Stress en spanningsklachten voorkomen met diamond painting

Diamond painting kun je zien als het nieuwe schilderen op nummer, alleen dan zonder verf. Aan de hand van een voorgestanst patroon worden er diverse steentjes op een plakkend doek geplakt. Dit gebeurt aan de hand van overeenkomende symbolen en een speciaal pennetje. Hiermee kunnen de steentjes makkelijk opgepakt en geplakt worden. Diamond painting vereist dus de nodige concentratie. Hoewel de handelingen makkelijk en eenvoudig zijn, draait het bij deze creatieve hobby vooral om de kleine details. Des te meer hierop gelet wordt, des te mooier het eindresultaat natuurlijk.

De concentratie die dit vereist zorgt ervoor dat er een optimale focus ontstaat. Ons brein hoeft even nergens anders aan te denken. Op deze manier kunnen de spanningen van de dag losgelaten worden. Onze psyche komt tot rust waardoor stress en spanningsklachten verdwijnen. Diamond painting is dus een creatieve bezigheid die ons volledig tot rust brengt. De discipline en het doorzettingsvermogen wat nodig is voor diamond painting is daarnaast makkelijk op te brengen.

Het plakken van de steentjes heeft namelijk een verslavende werking omdat het eindresultaat stukje bij beetje zichtbaar wordt. En natuurlijk wil je daar zo snel mogelijk van kunnen genieten. Het plakken van de steentjes is daarnaast simpel en eenvoudig. Daardoor is er geen ingewikkeld denkwerk vereist. Je kunt jezelf dus compleet verliezen in waar je mee bezig bent waardoor we optimaal tot rust komen. De concentratie en focus wordt daardoor verbeterd, terwijl spanningen en stress effectief worden tegengegaan.

Diamond painting is natuurlijk ook gewoon erg leuk om te doen. Door de grote diversiteit aan patronen vind je altijd een diamond painting die bij je past. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of je met een klein doek begint, of direct van start gaat met een prachtig groot project.

diamond painting tegen stress

 

Zo, je bent eindelijk klaar en ontspannen! We hebben hier nog een leuke video voor je waarin Belinda tips geeft over het opruimen van de spullen. Dit is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel na het painten om in een goede sfeer te blijven. Bekijk de video hier

laat een reactie achter

Gratis Verzending V.A. €20,-

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x