Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Diamond painting schudbakjes: do's & don'ts

Diamond painting schudbakjes: do's & don'ts

In elke diamond painting set die wij bij Happy Painting verkopen, wordt een set accessoires meegeleverd. Eén van die accessoires is een schudbakje. Je weet inmiddels vast al dat een schudbakje een handig hulpmiddel is om je steentjes in te bewaren, maar je weet misschien nog niet hoe je het meeste uit dit handige hulpmiddel kunt halen. In deze blog vertellen wij jou alle do's en don'ts zodat jij effectief gebruik kunt maken van je schudbakje. 

Do: je steentjes op de juiste manier rangschikken
Schudbakjes zijn ontworpen om de steentjes plat te houden en in rechte rijen uit te lijnen (waardoor het bijvoorbeeld makkelijker wordt om er meer tegelijk op te pakken). Maar hoe zorg je er dan voor dat de steentjes plat liggen? De eerste stap is om de steentjes van één kleur in het bakje te gieten. Pas wel op dat je deze niet te vol giet, er moet namelijk ruimte over blijven voor de steentjes om te bewegen. Schud vervolgens het bakje heel rustig heen en weer zodat de meeste steentjes zich in rijen hebben gerangschikt. Tik daarna voorzichtig met een vinger op de achterkant van het bakje. Hierdoor schuiven de steentjes naar achteren en vormen ze nette lijnen. Nu ben je klaar om de steentjes op te pakken en op je canvas aan te brengen. 

Ben je klaar met de kleur? gebruik dan het uiteinde van het bakje  (met tuit) om ze terug in hun zakje of doosje te gieten. 

Don't: je schudbakje in je hand houden terwijl je aan het diamond painten bent
Er zijn mensen die hun schudbakje in hun hand houden als ze aan een diamond painting werken, of mensen die hun schudbakje op tafel vlak naast hun arm zetten. Hoewel dit voor sommige mensen kan werken, is de kans erg groot dat je je schudbakje met alle steentjes erin laat vallen of omgooit. Dat is natuurlijk een hoop opruimwerk waar niemand op zit te wachten. Gelukkig is hiervoor een simpele oplossing: het gebruik van een kleefmatje. Je schudbakje zet je dan op zo'n kleefmatje neer, waardoor je schudbakje niet meer kan verplaatsen. Dat voorkomt een hoop opruimwerk!

Do: gebruik maken van een bakjes standaard
Je kent het wel, je bent net zo lekker aan het diamond painten en dan wordt je weggeroepen om te gaan eten of iets anders te doen. Dan kan je natuurlijk je schudbakje weer leeg gooien in je zakje. Maar dit is erg onhandig omdat je de steentjes als je terugkomt dan weer opnieuw moet rangschikken in het schudbakje. Dan kan je gebruik maken van een bakjes standaard. Op zo'n standaard kun je zes of twaalf bakjes tegelijk kwijt. Zo kan je dus ook nog eens met meerdere kleuren tegelijk painten. Hoe handig is dat?

Don't: je steentjes met de hand uit elkaar halen
Het kan helaas wel eens voorkomen, vooral als het heel warm is, dat je steentjes aan elkaar gaan kleven. Deze met de hand uit elkaar halen is natuurlijk een priegelwerk waar niemand op zit te wachten. Ook voor dit klusje kun je een schudbakje gebruiken. Plaats de steentjes die aan elkaar vast gekleed zitten in een schudbakje en zet er dan een ander schudbakje bovenop. Duw voorzichtig op het bovenste bakje en de steentjes in het onderste bakjes zouden gemakkelijk uit elkaar moeten springen. Voor steentjes die goed vastzitten kun je de schudbakjes ook tegen elkaar wrijven totdat ze uit elkaar vallen.  

Schudbakjes zijn dus een belangrijk onderdeel van elke diamond painting. Heb jij nog een schudbakjes "do" of "don't"? Laat het ons weten in de reacties!

 

 

 

comment {0 reacties

V
Vera calendar_today

Zet een ander bakje er bovenop en stilletjes schuiven en de steentjes komen los

H
Henny calendar_today

Vaak heb ik er last van dat de steentjes vast blijven zitten in de gleufjes,hoe kan ik dat voorkomen

laat een reactie achter

Gratis Verzending

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna