Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Confetti Canvas, uitgelegd!

Confetti Canvas, uitgelegd!
Confetti. Normaal gesproken iets heel feestelijks en je denkt gelijk aan de duizenden stukjes gekleurde papiertjes die vrolijk door de lucht dwarrelen. En ja, daarna de grote klus om het weer op te ruimen... Maar wist je dat confetti ook een term is in de wereld van diamond painting? Heb je bijvoorbeeld al een paar mooie, gedetailleerde Happy Paintings gemaakt? Dan ben je dit hoe dan ook een keer tegengekomen! 

In deze blog leggen we uit wat confetti precies is en hoe je hiermee het prettigst kunt werken. Want we kunnen alvast verklappen dat het soms best verwarrend kan zijn! Lees snel verder.


WAT IS CONFETTI?

Confetti is een klein gebied in je canvas dat heel veel verschillende kleuren en symbolen heeft. Werk je aan dit gedeelte, dan betekent het dat je voortdurend de kleuren steentjes moet wisselen en je extreem goed moet concentreren op de kleine symbolen.

Diamond paintings met heftige confetti vind je meestal in de paintings met Landschappen & Natuur. Deze paintings hebben vaak een explosie aan kleuren en zijn erg gedetailleerd. Je zult dan zien dat er op een klein vlak op je canvas veel verschillende symbolen, en dus kleuren bij elkaar zitten.

TIPS VOOR HET PAINTEN MET CONFETTI

🎊 VAN DONKER NAAR LICHT - De meest eenvoudige, maar populaire manier om aan confetti te werken is om eerst met de donkerste kleur te beginnen, dan met een iets lichtere, en als laatste met de lichtste. Dit zal je helpen om de patronen op je canvas te sorteren en maakt het makkelijker om ze te vinden.

Kun je het je nog maar moeilijk voorstellen? Probeer het maar eens. Pak een canvas met een heftig confetti gedeelte, leg deze op je tafel met je steentjes en diamond painting kit. Kies eerst de donkerste kleur in dat gedeelte en paint dat eerst. Je zult merken dat wanneer de donkerste steentjes zijn geplaatst, je makkelijker de 'grens' van dat gedeelte kunt zien en zo kun je fijner de volgende kleur vinden, zonder verwarring!

🎊 WERK MET MEERDERE SCHUDBAKJES - Een van de redenen van diamond painting is om lekker ontspannen de tijd voorbij te laten gaan. Maar een confetti gedeelte kan ook lastig en frustrerend zijn wanneer je er te lang naar moet staren. Wanneer je maar één schudbakje gebruikt, zul je na het plakken van maar een paar steentjes, weer moeten wisselen van kleur dus moet je schudbakje leeg. Dan moet de volgende kleur gekozen worden. Dan moet deze kleur weer in het schudbakje... Gedoe dus. Je werkt een lange tijd hard maar wanneer je naar een paar uur naar je painting kijkt, zie je dat je nog maar een klein confetti vakje af hebt!

Waarom werk je dan niet met meerdere schudbakjes en kleuren tegelijk? Wij geloven dat je niet maar één bakje bezit, toch? Dus gebruik ze gewoon en maak ze je redders in nood.

Kijk naar het confetti gedeelte waar je aan gaat werken. Bereid alle kleuren van de steentjes die je nodig hebt voor, giet ze in je bakjes en zet ze klaar. Drie, vier, vijf kleuren tegelijk, zoveel als je maar wilt. En geniet lekker van het painten. Maar pas wel op dat je de bakjes niet per ongeluk omstoot! Dan is het net zo'n grote klus als échte confetti opruimen 😉 De beste tip die we kunnen geven is het bestelling van het Accessoires Matje of de Houten Standaard. Deze kunnen je perfect helpen om met meerdere kleuren tegelijk te werken terwijl ze toch veilig op je tafel blijven staan.

 

🎊 NEEM LEKKER EEN PAUZE WANNEER JIJ DAT WILT - Kort maar krachtig; j
e moet jezelf niet te veel pushen. Het doel diamond painting is natuurlijk om je te helpen ontspannen, niet om nog meer druk op je te leggen!

Wat voor tips je ook gebruikt, het confetti gedeelte in je canvas kost nou eenmaal wat tijd. Neem een pauze na elk uur dat je aan je project werkt, want je ogen moeten rusten, je schouders, rug en vingers moeten gestrekt worden.

Heb je wel last van je rug tijdens het painten? Lees dan in een blog hoe je dat kunt verhelpen. Heb jij nog tips voor andere Happy Painters over confetti canvassen? Laat ze hieronder achter!

comment 1 opmerking

J
Joke calendar_today

Leuke en leerzame blog voor de beginners ik doe dit al lang.
Maar werk iedere kleur af en dan de volgende en ik heb nu 2 bakjes in een is heel fijn werken

laat een reactie achter

Gratis Verzending V.A. €20,-

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x