Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

Alles wat je moet weten over diamond painting wax!

Alles wat je moet weten over diamond painting wax!

Er zijn een paar dingen die echt essentieel zijn als het gaat om het succesvol afronden van een diamond painting: een canvas, een diamond painting pen en.. wax!

In deze blogpost vertellen we je alles wat je maar wilt en kunt weten over diamond painting wax. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Wat is de rol van wax bij een diamond painting?
Als jij al eens eerder een diamond painting hebt afgerond weet je hoe belangrijk wax is in het diamond painting proces. Wax zorgt er namelijk voor dat je je diamond steentjes gemakkelijk van je bakje naar het canvas kunt overbrengen. Omdat wax milder is dan lijm zorgt het voor een licht hechtingseffect, hierdoor laten de steentjes ook weer gemakkelijk los als u deze op de lijmlaag op het canvas plakt. 

Hoe gebruik je diamond painting wax?
Veel beginnende diamond painters snappen niet wat ze moeten doen met de wax die meegeleverd word bij al onze diamond paintings. Daarom leggen we het je uit! Zoals net genoemd heeft wax een licht hechtingseffect, hierdoor kun je met de wax dus heel makkelijk steentjes oppakken met je diamond painting pen. Het enige wat je hoeft te doen is je wax op een vlak oppervlakte te plaatsen, en met je diamond painting pen wat wax op te pakken. Als je de punt van een diamond painting pen daarna op een plat oppervlak duwt druk je de wax goed samen en verwijder je overtollige wax. Hierna kan je de steentjes oppakken met je pen. 

Extra tip: veel mensen laten de wax in hun diamond pen zitten nadat ze hun kunstwerk hebben afgerond, maar dit is niet handig. Wax droogt namelijk op den duur uit en dan kun je zowel de pen als de wax niet meer gebruiken. Haal dus als je je kunstwerk hebt voltooid met een pincet of paperclip het laatste beetje wax uit het uiteinde van de diamond painting pen. 

Heb je diamond painting wax echt nodig?
Niet voor iedereen is wax een noodzaak, sommige painters zijn bijvoorbeeld gewend om een pincet te gebruiken om hun diamond steentjes op te pakken. En andere mensen gebruiken weer klei in plaats van wax. Uiteindelijk gaat het erom wat jij het fijnst vind, wij leveren het in ieder geval altijd mee in onze pakketten. En onthoud: er bestaat geen verkeerde manier als het voor jou fijn werkt. 

Hoe bewaar je je diamond painting wax op een goede manier?
Als je wax voor langere tijd aan de lucht laat liggen, droogt deze niet alleen uit, maar neemt hij ook nog eens stof of haren op. Dit wil je natuurlijk niet, want daardoor blijft de wax niet meer zo goed plakken. Wij raden daarom altijd aan om je wax met een plastic zakje of eenvoudige plasticfolie af te dekken. Ook kun je het accessoires zakje gebruiken wat wij ook standaard meeleveren in onze diamond painting pakketten. 

Is je wax toch uitgedroogd en hard geworden? Dan kun je het even op een warme plaats of in de palm van je hand leggen zodat deze weer zacht wordt. 

Vind jij het ook zo fijn om met diamond painting wax te werken, of gebruik je liever een andere manier? Laat het ons weten in de reacties!

 

comment {0 reacties

v
verhoeven maria calendar_today

Folder

B
Bea Cannaerts calendar_today
ik werk met vierkante steentjes en met een pincet kan je ze veel preciezer plaatsen
J
Jo calendar_today

Gebruik regelmatig e wax een verwijder hem als hij droog met en naaldje

R
RIA calendar_today

Zou graag overzicht willen wat jullie te bieden hebben op painting

J
Joelle calendar_today

Ik werk altijd met wax en inderdaad regelmatig de oude wax uit je oen verwijderen of eens een nieuw hulpstukken opzetten
Diamond painting is zo fijn.

laat een reactie achter

Gratis Verzending

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x