Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

5 tips om zelfverzekerder te worden met diamond painting!

5 tips om zelfverzekerder te worden met diamond painting!

Zelfs de beste kunstenaars worstelen wel eens met aanvallen van onzekerheid. Die gevoelens van onzekerheid komen echter vaker voor bij beginners. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je zelfvertrouwen te vergroten als het gaat om diamond painting. In deze blog geven we jou vijf tips om zelfverzekerder te worden: 

1. BEGIN SIMPEL
Elke kunstenaar, hoe groot ze nu ook zijn, is ooit begonnen als een beginner. En als je een absolute beginner bent, zal het nou eenmaal even duren om de juiste skills op te bouwen. Naarmate je werk verbetert, zal je ook meer zelfvertrouwen krijgen. Begin daarom met eenvoudige projecten, zoals bijvoorbeeld onze diamond paintings voor kinderen, deze zijn namelijk net wat makkelijker om mee te beginnen. Als je eenmaal een paar eenvoudige projecten hebt voltooid, zal je het vertrouwen hebben om iets moeilijkers te proberen. 

2. STOP MET JEZELF VERGELIJKEN MET ANDEREN
Je kent het misschien wel: je buurvrouw, je tante, je beste vriendin of iemand anders heeft je enthousiast gemaakt om te beginnen met diamond painten. Jij bent net begonnen en wilt gelijk al dezelfde projecten maken als zij. Als dit dan niet helemaal lukt of je vind het moeilijk, ga je aan jezelf twijfelen. Stop daarom met jezelf te vergelijken met anderen. Ook zij zijn ooit ergens begonnen, het maakt dus helemaal niet uit dat je nog niet op hun niveau zit. 

 3. LEER VAN JE FOUTEN TE HOUDEN
Zelfs wereldberoemde kunstenaars maken fouten. In plaats van je fouten in een negatief daglicht te zien, moet je er van leren te houden. Soms is een "zogenaamde" fout namelijk precies wat jouw painting nodig heeft. En zelfs als dat niet het geval is, hoeft een fout niet per se slecht te zijn. Zie het als een extra beetje persoonlijkheid in je painting. Fouten zijn de manier waarop we leren en nadenken over hoe we het de volgende keer anders zouden kunnen doen. 

4. DAAG JEZELF UIT
Het meeste zelfvertrouwen komt vaak van uit je comfortzone stappen om iets moeilijks te doen, als dit dan lukt zal je zelfvertrouwen een boost krijgen. Heb jij bijvoorbeeld altijd al een diamond painting van de oude meesters willen maken maar durf je dit niet omdat je bang bent dat het te moeilijk is? Probeer het! Als het te moeilijk is kan je hem altijd even laten liggen om eerst nog wat op andere (eenvoudigere) paintings te oefenen. 

5. ONTHOUD WAAROM JE HET DOET
De meeste mensen zien diamond painting als een ontspannende hobby. Onthoud dan ook dat het jouw momentje van ontspannen is als je met je diamond painting bezig bent, dit kan ook helpen om negatieve gedachten uit je hoofd te verdrijven. 

Ben jij ooit onzeker geweest over diamond painting? Zo ja, wat heeft jou geholpen om zelfverzekerder te worden? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

comment 1 opmerking

J
Joke calendar_today

Wat een geweldige tips het is een prima opbouw ik geeft de personen die het willen gaan doen om eerst een makkelijke te nemen

laat een reactie achter

Gratis Verzending V.A. €20,-

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x