Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

5x diamond painting hacks met huis-, tuin- en keukenmiddelen

5x diamond painting hacks met huis-, tuin- en keukenmiddelen

Happy Painting is geboren vanuit onze passie voor diamond painting. Wij weten dus als geen ander hoe ontspannend deze hobby is. Zelfs een korte diamond painting sessie biedt al de perfecte gelegenheid om creatief bezig te zijn en te ontspannen. 

Als jouw aanspreekpunt voor alles wat met diamond painting te maken heeft, is ons team altijd op zoek naar nieuwe en handige manieren om onze klanten te helpen om hun diamond paintings naar een hoger niveau te tillen. Wij speuren daarom altijd social media en de reacties op onze blogs af naar nieuwe hacks en trucs voor diamond painting. Wist je dat je met huis-, tuin- en keukenmiddelen je diamond painting skills al een stuk kunt verbeteren? Hieronder lees je over onze favoriete middelen: 

1. Upcycle je eierdoos
Oké, we geven het toe: dit is misschien geen totaal nieuw idee. Maar het is wel superhandig: gooi je eierdoos niet weg nadat je je laatste omelet hebt gemaakt maar gebruik hem opnieuw. Een eierdoos fungeert namelijk als een geweldige diamond steentjes organizer die je ook weer gemakkelijk kunt sluiten als je deze niet gebruikt. Naast een eierdoos kun je natuurlijk ook onze diamond verzamel tubes gebruiken. 

2. Washi tape: voor praktisch en decoratief gebruik
Deze hack zagen wij voorbij komen op TikTok en wij vonden hem te handig om niet te delen. Washi tape kan bij diamond painting zowel decoratief of praktisch worden gebruikt. Veel diamond painters gebruiken Washi tape om praktisch hun canvas in kleinere vierkanten delen te verdelen. Je kunt dit raster dan gebruiken om een bepaald gedeelte van je painting aan te scherpen, terwijl je de rest van het canvas beschermt om te voorkomen dat er stof of vuil op blijft kleven of om de kans te elimineren dat je per ongeluk een gedeelte dat al af is verstoort. 

Daarnaast wordt Washi tape dus ook decoratief gebruikt, voor het creëren van een decoratieve rand om je kunstwerk heen. Heb je geen Washi tape in huis? Dan kun je deze goedkoop scoren bij bijvoorbeeld de Action.  

3. Kreukels voorkomen doe je met een handdoek
Omdat de canvassen die wij versturen altijd netjes opgerold zijn is het verstandig om deze eerst plat te maken voor je aan je nieuwe kunstwerk begint. Er zijn meerdere manieren om je diamond painting plat te maken, maar de beste manier om dit te doen is met een handdoek. Leg je diamond painting canvas eerst met de voorkant naar beneden op een handdoek, en leg daar dan een vochtige (let op: geen natte) handdoek overheen. Strijk dan rustig met je hand over de handdoek heen totdat de vouwlijnen verdwenen zijn. Op deze manier voorkom je kreukels in je kunstwerk, want dat wil je natuurlijk niet. 

4. Hardnekkige kreukels? Je strijkijzer is je beste vriend
Heb je de kreukels er eerst geprobeerd uit te halen met een handdoek, maar blijven er nog een paar hardnekkige kreukels zitten? Dan is je strijkijzer je beste vriend. Wij raden altijd aan om het écht eerst met een handdoek te proberen want met een strijkijzer moet je voorzichtig zijn om de lijm op je canvas niet te verstoren. Gebruik daarom ook nooit een strijkijzer op je canvas als je al diamond steentjes hebt geplaatst. 

Voor deze methode heb je wederom een handdoek nodig, en dan natuurlijk je strijkijzer. Leg je canvas met de voorkant naar beneden op een vlakke ondergrond en leg hier een handdoek overheen. Zet je strijkijzer op de laagste stand (als deze te heet is wordt de kleefkracht van de lijm aangetast) en strijk daarna voorzichtig over het canvas met de handdoek ertussen. 

5. Wax op? Geen stress met deze alternatieven
Wij proberen altijd genoeg wax aan te leveren om je diamond painting af te maken, maar het komt sporadisch wel eens voor dat de wax op is tijdens je project... wat nu? Wij begrijpen dat dit erg frustrerend kan zijn, vooral als je al bijna klaar bent met je project. Maar gelukkig zijn er een hoop huishoudelijke artikelen die kunnen worden gebruikt in plaats van de traditionele wax. Het meest gebruikte alternatief is stopverf. De meeste mensen hebben dit wel in huis of ergens in de garage liggen. Heb je dit niet? Dan kun je het ook proberen met Playdough of andere merken klei. 

Gebruik jij wel eens huis-, tuin- en keukenmiddelen om je diamond painting te verbeteren? Laat het ons weten in de reacties! 

 

 

comment 1 opmerking

R
Rita Haertjens calendar_today

Ik maak er naambordjes van heel mooi en leuk om weg te geven

laat een reactie achter

Gratis Verzending

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x