Meteen naar de content
100% TEVREDENHEIDSGARANTIE
DE NUMMER 1 IN 🇳🇱 & 🇹🇩

10 Diamond Painting foutjes, opgelost!

10 Diamond Painting foutjes, opgelost!
Oeps! Ben je net zo lekker bezig aan je painting en dan gaat er iets fout... Een ongelukje zit in een klein hoekje. Wat te doen? In deze blog zullen we de 10 meest gemaakte foutjes of problemen en de oplossing daarvan met je delen! 
FOUTJE #1
We beginnen met een foutje dat eigenlijk onze schuld is.. Je mist steentjes! We proberen natuurlijk al onze Happy Painting Kits te voorzien met genoeg steentjes en zelfs nog meer dan je nodig hebt. Maar soms komt het wel eens voor dat je toch een kleurtje mist, puur omdat het inpakken van de kits mensenwerk is en een foutje zo gemaakt is. Maar gelukkig is deze heel gemakkelijk op te lossen! Neem gewoon even contact met onze klantenservice op via e-mail of Facebook Messenger en dan zorgen wij ervoor dat de missende steentjes kosteloos voor je nabestelt worden. 


FOUTJE #2
Mijn steentjes blijven niet op hun plek! De diamantjes, eenmaal aangebracht op de lijm op het canvas blijven ze vaak erg goed zitten, maar van tijd tot tijd kan er wel eens eentje afspringen of verplaatsen. Meestal kan het steentje gewoon weer op zijn plaats worden gedrukt met behulp van een pincet of je diamond painting pen.

We raden je wel aan aan om het afgewerkte stuk plat te bewaren en probeer te vermijden dat de lijm uitdroogt op de stukken dat je bezig bent. Een goede manier om dit te doen is om de beschermfolie in stukjes te knippen en pas weg te halen wanneer je daadwerkelijk aan dat deel begint.


FOUTJE #3
Met soms wel tientallen verschillende kleurtjes die ook nog eens veel op elkaar kunnen lijken, kan het zomaar gebeuren dat je een kleur op de verkeerde plek plakt. Helaas is de enige manier om dit te herstellen het voorzichtig losmaken van de kleuren met een tandenstoker of pincet, maar pas op dat je de lijmlaag op het canvas niet al teveel bekrast terwijl je ze eraf schraapt. 

Doe dus voorzichtig, maar wees niet bang om goed te trekken! Nogmaals, het steentje bewegen werkt alleen als de lijm nog plakkerig is, dus controleer dit tijdens je werk. De beste manier om dit soort kleine foutjes te voorkomen is om georganiseerd te blijven.

Je kunt bijvoorbeeld elke kleur aan de zijkant labelen met een 'voorbeeld steentje' (geen zorgen dat je net dat ene steentje tekort komt, je hebt er genoeg!) om ze goed uit elkaar te houden. Of werk slechts met één kleur tegelijk en bewaar de verschillende kleuren in aparte gelabelde zakjes of onze handige opbergkoffer. Zet het kleurnummer op elk zakje of doosje en misschien zelfs het symbool! Georganiseerder kan bijna niet. 

^ deze opbergkoffer van Magda H. heeft haar goed geholpen deze prachtige painting af te krijgen!


FOUTJE #4
Mijn steentjes staan scheef! Dit is een vrij veel voorkomende fout wanneer je met vierkante steentjes werkt. Deze moeten natuurlijk veel preciezer geplakt worden dan de ronde steentjes. Als één rij scheef gaat, kan de hele painting er een beetje krom uit gaan zien. Maar geen paniek!

Neem een pincet, lineaal of zelfs de rand van een mes om de steentjes in een rechte lijn te duwen. Ronde steentjes zijn dus wat makkelijker om geplaatst te worden maar mocht het hier ook mis gaan, kunnen ook deze weer op hun plek geduwd worden. Ook dit kan alleen worden gedaan als de lijmlaag nog kleverig is, dus controleer elke rij terwijl je aan het painten bent!

Maar het allermakkelijkst is natuurlijk onze steentjescorrector. De naam zegt het al, dé perfecte tool om jouw steentjes zo recht mogelijk te krijgen.


FOUTJE #5
Oh jee... alle steentjes zijn op de grond gevallen! De beste manier om ze weer op te rapen is ze te vegen, maar omdat ze zo klein zijn, kunt je het beste een eenvoudige stoffer en blik gebruiken. En als het even kan, bouw dan wat statische elektriciteit op het veeg blad. Het zal helpen de steentjes aan te trekken. 

Ook kun je de steentjes natuurlijk één voor één met de hand oprapen, maar met de hoeveelheid steentjes is dat misschien onbegonnen werk. Je kunt ook een steelstofzuiger op de lage stand gebruiken. Als je niet wilt dat de steentjes hun schittering verliezen, knip dan een stuk nylonkous af en rol deze over de stofzuigerslag met nog een klein stukje naar de binnenkant. Houdt de kous of panty goed vast of maak het stevig vast door er een elastiekje omheen te doen en zuig alle gevallen steentjes rustig op. Trek de kous of panty er voorzichtig uit en leeg het in een bakje om de steentjes, en misschien een beetje vuil, eruit te sorteren.


FOUTJE #6
Genoeg foutjes met steentjes. Nu door naar het canvas. Deze bijvoorbeeld: ik heb mijn canvas opgerold en nu krijg ik het niet meer plat. Het gebeurt! Probeer met een deegroller over het canvas te rollen (met de lijmlaag nog bedekt onder de beschermlaag natuurlijk) aan de voor- en achterkant van het canvas. Als dat niet werkt, plak de randen dan aan alle kanten, helemaal over de hele lengte, op een harde ondergrond zoals een bureau of tafel en werk de painting op deze manier af. 

Als dat óók niet gaat, kun je het canvas onder een paar zware boeken (of zelfs onder de matras) leggen om die krullen in een mum van tijd te temmen. Wil je nog meer tips? Lees dan vooral even deze blog door over hoe je kreukels uit je canvas krijgt!


FOUTJE #7
De hele beschermlaag in één keer verwijderen. Dit is niet zo slim, nee.. Natuurlijk kan het verleidelijk zijn om deze laag helemaal eraf te halen zodat je goed kunt zien hoe de painting er uit gaat zien. Maar als je dit doet, wordt de plaklaag blootgesteld aan dingen als stof of vuil, misschien wel haren van je kat of hond, waardoor de steentjes niet goed zullen blijven plakken. Ook kan het dan gebeuren dat delen van het canvas zullen uitdrogen, nog voor je eraan kunt beginnen!

Om dit te voorkomen, is het verstandig om in delen te werken. Dit kan in banen zijn van boven naar beneden of in blokjes. Je krijgt dan ook een extra goed gevoel van voldoening als elk stukje weer af is!


^ deze prachtige Eigen Foto Painting is van Simone S., zie je hoe zij haar plaklaag goed beschermt? 


FOUTJE #8
Mijn Eigen Foto Painting is niet helemaal goed gelukt... Eigen Foto Paintings, oftewel custom paintings, kunnen moeilijk zijn om aan te wennen. Er komt zo veel meer bij kijken dan een standaard diamond painting! Tuurlijk zijn ze fantastisch om te maken maar het resultaat zal alleen maar naar wens zijn wanneer je je goed voorbereidt, want foutjes zijn zo gemaakt. 

Wanneer je je aan de volgende eisen houdt, kan het bijna niet misgaan:
🔸 De foto moet van een hoge kwaliteit zijn en deze moet goed scherp zijn.
🔸 Gebruik een heldere foto met voldoende licht erin.
🔸 De foto moet zo min mogelijk donkere schaduwen bevatten, vooral in gezichten.
🔸 Zorg dat het onderwerp in de foto niet te ver weg staat.
🔸 Kies minimaal formaat 40x40 om geen details te verliezen.
🔸 Kies een geschikt formaat bij jouw gekozen foto, dus bestel geen vierkante painting wanneer je foto een landschap afmeting heeft, en andersom.
🔸 Houd er altijd rekening mee dat een diamond painting nooit helemaal hetzelfde kan zijn dan de originele foto, dus kleuren en details kunnen een beetje afwijken
🔸 Hoe groter het formaat, hoe beter het resultaat.
🔸 Maak de painting altijd eerst helemaal af en oordel dan, vaak wanneer je de painting met een afstandje bewondert, zal de foto zichtbaar worden.
🔸 Voel je vrij om van te voren om persoonlijk advies te vragen!


FOUTJE #9
Je hebt niemand om mee te praten over diamond painting. Als je niemand in je leven hebt die je passie deelt voor het maken van paintings, dan hebben wij goed nieuws voor je! In onze Happy Painting Club op Facebook, met inmiddels meer dan 22.000 (!) gezellige leden, zul je nooit alleen zijn. Word ook lid van onze Club om in contact te komen met collega kunstenaars, zie mooie resultaten van andere Happy Painters en krijg geweldige tips! 


FOUTJE #10
Ik heb teveel Happy Painting Kits! Hier kunnen we kort over zijn... Teveel diamond paintings bestaat niet! Ga heerlijk verder en geniet van deze rustgevende hobby.

Iedereen maakt fouten, vooral als je iets nieuws leert! Gelukkig kunnen de meeste problemen die zich voordoen tijdens het werken aan een diamond painting worden opgelost door goed georganiseerd te zijn voordat je begint. Met een beetje voorbereiding kom je al een heel eind! Wat is de ergste ramp die je hebt gehad tijdens het painten? En hoe heb je het opgelost? Deel het met ons!

comment {0 reacties

L
Loes calendar_today

Hallo,
Ik heb nog steeds niks ontvangen.,Dit had ik niet verwacht . Door jullie kan ik nu niet verder .
Graag hoor ik snel wat , anders bestel ik niet meer bij jullie .

L
Loes calendar_today

Ik heb de verkeerde kleuren gekregen ,graag zou ik de goede steentjes krijgen.
Ik heb van nummer 703 nog 4 zakjes nodig en nummer 3364 ook 4 zakjes (vierkanten steentjes)

Mijn adres is roggenkamp 221,2592VR Den Haag

g
greta calendar_today

als lijm is opgedroogd bestaat er dan iets om lijm terug op te brengen?

Y
Yvette calendar_today
Spikey onze hond is nu af , en nu ben ik bezig met een koppel zwanen , een stuk groter , het is zo leuk om te doen
l
ludo winderickx calendar_today

beste heb al vier eigen fotos bestelt en heb nog geen problemen gehad alleen het rode lijmblokjes was bij twee fotos niet bij geleverd we hopen toe te komen met de overschot van de andere fotos maar als je een voorbeeld opstuurt en jullie bepalen daarna de grote ook nooit klachten jullie zijn steeds vriendelijk kritsen jij en collegas top dank u wel

laat een reactie achter

Gratis Verzending V.A. €20,-

Op alle bestellingen in Nederland en België

Niet tevreden garantie

Altijd je geld terug als je niet happy bent met je bestelling

Bereikbaar wanneer jou het uitkomt

Wij zijn altijd bereikbaar via de e-mail, Facebook en Instagram

100% veilig betalen

Met iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard of achteraf met Klarna

x